Geçen Yıl 3’üncü Oldu

Bordo-Mavili ekibin rakibi AEK Atina’yı tanıyalım. 1924 yılında kurulan AEK Atina, Yunanistan’ın köklü spor kulüplerinden biri. Yunan ekibi, 1976’da UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus ile yarı final maçı oynadı. Ağırlıklı olarak Atina'da alt sınıf halkın desteklediği AEK Atina takımı maçlarını şimdilerde inşaat halinde olan stadyumları bitene kadar Atina Olimpiyat Stadı'nda oynuyor. 12 kez Yunanistan Ligi Şampiyonluk Kupası, 15 kez Kipello Ellados (Yunan Kupası), 2 kez Yunanistan Süper Kupası ve 1 kez de Yunanistan Lig Kupası'nı müzesine götüren AEK Atina, geçen yıl Yunanistan 1. Lig'ini 57 puanla 3. sırada bitirdi. 

Juventus İle Yarı Final

Çılgın bir taraftar topluluğuna sahip olan AEK'ya ezeli rakipleri Olympiakos ve Panathinaikos taraftarları 'Türk Tohumu' diyerek dalga geçmişler. AEK taraftarları ise 'Biz Türküz, Türk kadar güçlüyüz' şeklinde cevaplar vermişlerdir. Müabdele döneminde Türkiye'den ayrılarak Yunanistan’da sıfırdan kurulan AEK Atina takımı arasında İzmir'de kurulan ve Yunanistan'a taşınan Panionions takımları arasında Türklük kavgası bile yaşanıyor. Takımı Portekizli teknik direktör Miguel Cardoso çalıştırıyor. Kulübün Başkanı Evangelos Aslanidis. Öte yandan, AEK Atina'nın takım otobüsündeki ‘Trabzon’ detayı da dikkat çekiyor. Yunan ekibinin takım otobüsünde Trabzon’un yanı sıra İstanbul, Amasya, Tokat, Kayseri, Konya, Akhisar, Bandırma, Bergama, Efes, Trilye gibi şehirlerin isimlerinin de yazılı olduğu gözleniyor.

10 Numara Mantalos’a Dikkat

Takımın en önemli oyuncusu Petros Mantalos! 2014 yılından beri AEK takımının formasını giyen Yunan 10 numara, Sarı-Siyahlı ekibin en istikrarı oyuncusu olarak göze çarpıyor. Bu sezon iki Avrupa Ligi maçında da birer gol atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mantalos aynı zamanda Milli takımının da en önemli oyuncularından biri. Takımın bir dikkat çeken ismi ise Hırvat forvet Marko Livaja! Inter, Rubin Kazan gibi takımlarda forma giyen 25 yaşındaki oyuncu geçen sezon çıktığı 38 maçta 12 gol atma başarısı gösterdi. Geçen sezon asıl gol yükünü çeken çıktığı 43 maçta 21 gol atan Ezequeiel Ponce ise 3 Milyon Euro bonservis karşılığında Spartak Moskova takımına transfer oldu. AEK Atina, bu sezon ise forvet hattına Benficalı eski golcü Nélson Oliveira'yı kadrosuna kattı. Bu sezon Roma'dan Daniele Verde, eski Benficalı David Simão, Chaves'den Paulinho gibi transferler de öne çıkan isimler.
 
Editör: TE Bilisim