3 Oyuncu Sınırda 

Bordo-Mavililer saat 19.30'daki karşılaşmayı kazanması halinde bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini elde edecek. Bu zorlu karşılaşma öncesinde ise 3'er sarı kartı bulunan Kucka ile Arjantinli oyuncu Mas, bugün oynanacak karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda ligin 8. haftasında oynanacak Akhisarspor maçında forma giyemeyecek.

Usta Da İlk Peşinde 

6 Aralık 2015'te başkanlığa seçilen Muharrem Usta yönetiminde şu ana kadar G.Saray, Beşiktaş ve F.Bahçe ile 10 maç oynadı. Bu periyotta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde eden Usta, sadece G.Saray karşısında galibiyet sevinci yaşadı. Trabzonspor'un Muharrem Usta döneminde oynadığı derbi maçlarda tek puan alamadığı takım ise Beşiktaş oldu. Bu karşılaşmada elde edeceği galibiyet bu kötü istatistiği silecek. 

Son 11 Maçta 1 Kez Yenebildi 

Trabzonspor ile Beşiktaş tarihte 125. kez karşı karşıya geliyor. Bordo-Mavililerin 2-0 galibiyetiyle 11 Ekim 1973'te başlayan 44 yıllık rekabette, 52 kez Beşiktaş, 43 kez de Trabzonspor gülen taraf oldu. 29 maçta eşitliğin bozulmazken Siyah-Beyazlılar169 golüne, Bordo-Mavililer 133 golle karşılık verdi. Ayrıca son 11 maçta sadece bir kez galip gelebilen Bordo-Mavililer kalan 10 maçın 6’sını kaybederken, 4 müsabakan da beraberlikle sahadan ayrıldı. 
 
Editör: TE Bilisim