Mevcut başkan Rahmi Üstün ile Hüseyin Azizoğlu’nun dışında  Aydın Bayraktar, İrfan Hacıoğlu, Celil Seymen ve Ahmet İslam’ın da aday adayı olduğunu söyleyerek

‘Bizleri yok saymak olmaz. İlçemize hizmette her an göreve hazırız’ dedi. Bu arada Sürmene için Arif Seymenoğlu’nun da üzerinde düşünülen isim olduğu konuşuluyor.

İMAMOĞLU ADAY MI?

Dün uzman doktor Naci İmamoğlu’nu aradık. CHP’den Büyşükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında konuştuk. Böyle bir çalışması var mı? İmamoğlu,

‘Ülkem adına gelecek adına endişelerim var. Ne yapabilirim dedim. Siyaset yapabiliriz. O nedenle tüm ilçeleri gittim gezdim ve  arkadaşlarla tanıştım. Halen devam ediyorum. Eğer Genel Merkez bize böyle bir görev tevdi ederse mutlaka kabul ederiz. Ama etmese dahi yararlı toplantılar yaptığımı düşünüyorum. Bsenim için ufuk açıcı oldu’ dedi.

BAŞKAN BAKIRKÖY’DE

Trabzon Platformui başkanı Köksal Öztürk’ün yüreği geniştir. Herkese yardım etmek ister. Bu kez soluğu Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde aldı. Orada kalanlara yeni yıl ikramı getirdi. Allah kabul etsin.

HUZUR VE MUTLULUK DİLEDİ

Yeni yılın gelmesiyle birlikte GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:“Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakırken, birlikte yaşadığımız güzelliklere ve zorluklara şükran duyuyoruz. Bu yıl, Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak birçok anı biriktirdik. Birlikte geçirdiğimiz dersler, projeler ve etkinliklerle birbirimize daha da yakınlaştık. Her birimiz, bu yolculukta birbirimize destek olarak, zorlukları birlikte aştık ve başarıları birlikte kutladık.2023 yılındaki tüm bu güzel anıları hatırlarken, 2024’ün getireceği yeni deneyimlere ve başarılara birlikte yelken açma heyecanını taşıyoruz. Geçmişin öğrettiklerini, gelecek için birer ders olarak kabul edelim ve hep birlikte daha güçlü, daha birbirimize destek olan bir topluluk olarak ilerleyelim. Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak, yeni yılda da birlikte nice güzelliklere imza atacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz yıl, bir dizi önemli başarılar elde ettik. Eğitim, bilim ve kültür alanlarında gösterdiğimiz çabalarla adımızı duyurduk. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin başarıları, öğretim kadromuzun kalitesi ve Üniversitemizin sosyal sorumluluk projelerindeki etkinliği, bu başarı hikâyelerini yazmamıza vesile oldu.Öğrencilerimiz, aldıkları eğitimle sadece bilgi sahibi olmakla kalmayıp, aynı zamanda sorunları çözmek, yaratıcı düşünmek ve liderlik yapmak konularında da kendilerini geliştirdiler. Onların elde ettiği akademik başarılar, üniversitemizin eğitim kalitesini ve marka değerini bir kez daha gözler önüne sermektedir.”

GENEL MERKEZE AĞIR MİSAFİR

AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı önceki dönem Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, genel merkezde özel misafirlerini ağıladı. Ayşe Sula Köseoğlu’nu kızı Beyza ile damadı ziyaret etti. Köseoğlu, anı ölümsüzleştirerek, sosylal medya hesaplarından paylaştı. Köseoğlu, “Genel merkez ve TBMM’de özel misafirlerimi ağırladım” dedi.

GENÇ’E SÜRPRİZ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yeni yaşından gün aldı. Genç’i meclisteki grup başkanvekilleri makamında ziyaret ederek, çiçek takdim etti. Genç’i, Hüseyin Canım, Süleyman Tomaç, Turgay Şahin, Burhan Bekar, Mustafa Yaylalı ve Davut Çakıroğlu makamında ziyaret ederek, yeni yaşını tebrik ettiler.

GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Akçaabat belediye başkan aday adayı  Ahmet Hüseyin Altıntepe, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ederek, ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Zorluoğlu’nun sağlığını da iyi gördüğünü kaydeden Altıntepe, süreçle alakalı da sohbet etti. Altıntepe, “Başkanımızın sağlığını çok iyi gördüm. Daha yapılacak çok iş var. Allah sağlık versin” dedi.

ADAY OLURSAM KAZANIRIM

CHP Trabzon Düzköy Belediye Başkan aday adayları Cumartesi günü delegenin huzuruna  çıkıyor..CHP Düzköy’de önceki dönem belediye başkanı Abidin Çelik, İbrahim Aydoğan, Musa Öztürk, Ahmet Tirgil ve Nail Alim ile ön seçime giriyor. Delegenin  tercihe her zaman saygılı olduğunu belirten emekli  polis memuru aynı zamanda araştırmacı yazar  turizm sevdalısı CHP Düzköy Belediye Başkan aday-adayı Nail Alim kendine olan güvenin sonsuz olduğunu belirterek şunları söyledi;  “Düzköy’de  belediyeyi kazanacak güçteyiz. Aday olursam seçimi çok rahat kazanırım. Aday gösterilmezsem de aday gibi çalışırım ondan kimsenin şüphesi  olmasın ama bazı gerçekleri de ifade etmekte fayda var. Büyük bir fırsat elimize gelmişken bunu geri tepmeyelim. Yeniden kendi elimizle Düzköy Belediyesini AK Partiye vermeyelim”

BEŞİKDÜZÜNDE KALAY’IN HAKKI

AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkan aday-adayları  sahada çalışmaya devam ediyor. Beşikdüzü’nde MHP’nin tek başına aday çıkarması noktasında AK Partililer soğuk ve tedirgin. Beşikdüzü CHP’nin elinden alınmak isteniyorsa AK Partili adayla seçime gidilmeli yönünde bir eğilim var. AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkan  aday-adayı ilçenin  önemli mihenk taşlarından Metin Kalay gecesini-gündüzüne katarak çalışmasına devam ediyor. Geçmiş dönem yerel seçimlerinde  son dakika da hakkı yenerek aday gösterilmeyen  Kalay ‘a partisinin de bir vefa göstermesi gerekir diye düşünüyoruz. Beşikdüzü AK Parti Belediye Başkan aday adayları arasında Metin Kalay ile birlikte  Ali Şükrü Bekar, Uğur Taş, Emrah Demiral, Yaşar Turan, Zülküf Dilli ve  Ali Zeytin’de var

YUSUFELİNDE İBRE ŞAMPİYONDAN YANA

Artvin Yusufeli ilçesi yeni ilçe merkezine kavuştuktan sonra ilk kez yerel seçim heyecanı yaşayacak. Mevcut Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ile yola devam etmeyecek olan AK Parti cephesinde gözler kimin belediye başkan adayı olacağına çevrilmiş durumda. Yeni Yusufeli’n de sorunlar sıkıntılar ve beklentiler dağ gibi. Kendisi de Yusufelili olan Ak Parti Artvin Milletvekili eski bakan Faruk Çelik’te bu noktada ince eleyip sık dokuyor. AK Parti Yusufeli Belediye başkan aday-adayları arasında en şanlı isim olarak öne çıkan Mustafa Demirkıran 4 yıldır  görev yaptığı Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü bırakarak ilçesine hizmet için belediye başkan aday adayı olan Demirkıran 11 defa milli formayı giyerek Rusya, Ukrayna, İngiltere, Fransa, Danimarka gibi ülkelerde düzenlenen uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil etmiş ve bir  çok madalya almış şampiyon pehlivanlarımızdan. Liyakatlığı -çalışkanlığı-başarısı ve iş disiplini ile bilinen Demirkıran ilçede çok sevilen-sayılan bir isim.

YERLİKAYA MI? TURAN MI?

Yerel seçim için geri sayım devam ederken AK Parti'nin İstanbul Büyük Şehir Belediye adayı henüz açıklanmadı. AK Parti'de 3 ismin ön plana çıktığı öğrenilirken Ali Yerlikaya'nın diğer adayların önünde olduğu konuşuluyor.Üst düzey bir AK Parti yöneticisi, son zamanlarda Ali Yerlikaya isminin daha fazla dillendirildiğini doğruladı. Murat Kurum'un adaylık ihtimalinin ise giderek zayıfladığı belirtiliyor. Kurum'un devre dışı kalmasında milletvekili olması ve Meclis'teki kritik sandalye dağılımı da gösterilen gerekçeler arasında.İstanbul için Karadenizli adayda ısrarlı olduğu söylenen Erdoğan'ın bu önceliğini de şimdilik geri plana attığı kaydediliyor. Ancak Erdoğan için hâlâ  Trabzonlu hemşerimiz Ergün Turan önemli seçeneklerden birisi durumunda.

Editör: Ayşe Sancak