Sürmene Eski Belediye Başkanı Mustafa Azizoğlu’nun Oğlu İşadamı, Siyasetçi Ve Spor Adamı Hüseyin Azizoğlu Taka’ya Önemli Açıklamalarda Bulundu.
 
2007-2009 yılları arasında Sürmene Belediye Başkanlığı yapan ve önemli hizmetlere imza atan merhum Mustafa Azizoğlu Sürmene’nin kaderini değiştiren önemli şahsiyetlerden biriydi. Şimdi o bayrağı oğlu Hüseyin Azizoğlu devraldı. Dürüst, üretken, çalışkan ve Sürmene’nin köklü ailelerinden Azizoğlu ailesinin başarılı ismi Hüseyin Azizoğlu için Sürmene deyince akan sular duruyor.
 
Sürmene Belediye Başkan vekili, Meclis üyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olarak ilçesine hizmet veren Hüseyin Azizoğlu, Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile de iyi diyaloglar içerisinde şehrin gelişmesi ve kalkınması için mücadele veriyor. Sürmene’ye hizmet onurların en büyüğüdür diyen Azizoğlu, üretmeye ve ilçeye üstüne koymaya çalışacaklarını söyledi.
 
İş dünyasının başarılı ismi ve aynı zamanda Sürmene Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlığı (SÜRSİAD) görevinde de bulunan Hüseyin Azizoğlu iş hayatındaki başarısını siyasette de sporda da sürdürüyor. Siyaseti özü gibi benimseyen 1461 Trabzon takımında yöneticilik yaptığı dönemde düşen takımı yeniden bir üst lige çıkaran yönetimde yer alan Hüseyin Azizoğlu her girdiği işte başarılı oluyor.
 
Sürmene’nin değişimine, büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamak için gecesini gündüzüne katarak mücadele veren genç, dinamik ve başarılı işadamı, siyasetçi Hüseyin Azizoğlu Taka Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Taka Gazetesi’nin bugünkü konuğu Hüseyin Azizoğlu. 
 
TAKA: Öncelikle bizleri ilçenizde ağırlamakla gösterdiğiniz inceliğe teşekkür ediyoruz. Biz önce Hüseyin Azizoğlu’nu tanımak istiyoruz. Kimdir?
 
Hüseyin Azizoğlu “ Tabi ki öncelikle güzel ilçemize hoş geldiniz. Ben 1975 yılında Sürmene’de dünyaya geldim. İlk ve Ortaöğretim eğitimini Sürmene’de aldım. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği bölümünden 1996 yılında mezun oldum. 1999 yılına kadar İstanbul’da iş hayatına devam ettim. 1999 yılından sonra Sürmene’de mühendislik ofisi açtım. 2000 yılından sonra babamın işi olan akaryakıt sektörüne girdim. Hem asansör hem akaryakıt hem de inşaat sektöründe o zamandan beri faaliyet gösteriyoruz”
 
TAKA: El attığınız her sektörde başarılı oluyorsunuz. İnşaat ve akaryakıt istasyonları sektöründe de öncü bir kuruluş haline geldiniz. Başarınızın sırrı nedir. Faaliyetleriniz hakkında bilgilendirir misiniz?”

Hüseyin Azizoğlu “Hay hay…. Akaryakıt sektörü dededen babaya, babadan bize intikal etti. Rahmetli babam 1958 yılında açmış. O yıldan beri akaryakıt sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Mühendislik fakültesinden 1996 yılında mezun olduktan sonra 1999 yılına kadar İstanbul’da asansör üzerine çalıştım. 1999 yılında babamın isteği ile Sürmene’ye geldim ve burada başladım. Babamın mirası olan akaryakıt işini de üzerime almış oldum. 2006 yılın da arkadaşım ile beraber Araklı’da bir yer satın aldık. 2013 yılında orayı açmak nasip oldu. Mühendis olarak her zaman inşaatın içerisindeyiz. Benim kardeşlerimin biri mühendis biri mimar ikisi de İstanbul’da. İnşaat sektörüne duruma göre biraz ara vermiştim. Sonrasında kardeşlerimden bir tanesi buraya dönünce inşaat işini de birlikte yürütmeye başladık. Akaryakıt ve asansör’de ben ağırlıktayım, inşaat işini de birlikte yürütüyoruz. Şuan inşaat sektöründe bir daralma var. Trabzon inşaata doydu gibi. Türkiye’nin ekonomisi şuan da inşaata bağlı kaldı.
Lokomotif oldu yani. Son zamanlarda daire satışlarında düşüş var. Çünkü daha çok biz bu sektörü Arap turistlere sunuyorduk. Arap turistlerinde de başka illere kayma ya da azalama olunca işler biraz düştü. Ama bizim konseptimiz de çok fazla Arap turiste dönük değildi yerli satışlar yapıyorduk. Biz yüz dairelik değil 2 blok 3 blok şeklinde işler yapıyorduk. Ben daire satarken yan dairede oturan kişiye haber veriyorum bak biz daireyi buna sattık diye. Sadece daireye değil komşusuna da bakıyor. Ev alma komşu al demişler. Ben büyük işlere girmiyorum konsept işler yapıyorum. O yüzden ben biraz daha rahatım. Önümüze gelene satarsak bu işte tutunamayız. Biz burada esnafız herkes burada birbirini tanıyor. Birde yaptığın işin arkasında durman gerekiyor. Satış yaparken memnuniyet bizim için çok üst düzeyde. Çünkü benim işim hizmet üzerine.”

TAKA: Siz hem Sürmene Belediyesi Meclis Üyesi Başkan vekili hem de Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesisiniz. Sürmene’nin öncelikli sorunları nelerdir? İnsanlara ne kadar dokunabiliyor musunuz?  Belediyecilik anlamında Sürmene nerede?

Hüseyin Azizoğlu “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Sürmene Belediyesi’nin gelirleri belliydi. Ancak büyükşehir yasası çıktıktan sonra su gelirlerimiz sıfıra indi. Sadece emlak geliri olan bir ilçe haline geldik ve daha önce özel idareye gelen paralar ilçe belediyelerine gelmez oldu. Biz kendi yağımızda kavrulacak duruma düştük. Büyükşehir Belediyesi 18 tane ilçeye hizmet edecek bütçede değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız da çok yüksek miktarlarda krediler çekerek ilçelere asfaltlama betonlama konusunda hizmet yapmak zorunda. Diğer taraftan TİSKİ’de aynı şekilde çünkü sıfır kasa ile oluşan bir şirket. Yani biraz eksi ile başlamış olduk. Eskiden baktığımızda özel idarenin bütçesi ile yapılan işlere baktığımız da olan asfalt kilometresi ile beton kilometresi baktığımız zaman metre küpe vurunca büyükşehir belediyesi zamanında yapılan asfalt ve betonlaşma yine fazla borç olmasına rağmen. İlçe belediyeleri çok hızlı başladı hepsi makine alt yapısını belirlemek için borçlar çekti. Yani Büyükşehir Belediyesi bir taraftan asfalt yetiştirirken ilçe belediyeleri de makine alt yapısını yenileyerek ona yardımcı oldular. Yani Büyükşehir’in makinelerinin hepsi bitmedi.
İlçe belediyeleri bu konuda yardımcı oldular. Ben bu konuda Büyükşehir olduktan sonra hizmet azaldı iddialarına kesinlikle katılmıyorum. Açıkçası istatistiklere baktığımız zaman daha çok asfalt daha çok beton yapıldığını göreceklerdir. Her yere yetişmeye çalışılıyor. Sürmene Belediyesi’nin 37 tane mahallesi var. 36 tane makine koysanız da yine bitmez çünkü coğrafyamız çok kötü. Konya, Trabzon sınırlarından daha büyük onlara gelen para bizim dört beş katımız ancak onların yolları düz. Engebeli arazileri yok. Coğrafi olarak kötü olduğu için asfalt konusunda çok çileler çekiyoruz. Doğu Anadolu Bölgesine baktığınız zaman bir kümeleşme vardır. Bizde ise her tepede bir ev var arazilerimiz ayrı ayrı. Hepsine yol asfalt gidecek. Bir arazi bir ev orası da artık bir mahalle oluyor. Bunların hepsine yol gitmesi büyük bir külfet ama bizim işimiz bu.
Sürmene ilçesinin okulları, yurtları, eğitimi yüzde 95 bağışlarla oluşan bir sistemdir. Bu yıllardan beri süre gelen bir şeydir. İnşallah devam edecek. Yüzde 95’in bağışlarla olması size daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Biz Sürmene olarak çok ta alışmadık devletten bekleyelim hep. Daha önce bağış olan bir ilköğretim okulumuz vardı Hasan Tahsin Kara İlköğretim Okulu orası çok eski yapıldığı için çok zorluklar çekiliyordu. Sağ olsun bakanımız şimdi oraya bir el attı. Bakanımız orasının bakımını bakanlık nezdinde üstlendi. Bu yıl ki öğretim yılına yetişmese de önümüzde ki yıla yetişecek. İlk defa bakanımız sayesinde devletimizin yaptığı bir okul var. Orası öncesinde bağış ile olan bir okuldu. Orada bağış yapan büyüğümüzün ismini de hem okulda hem başka yerde yaşatma çalışacağız.”

TAKA: İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu çok zor görevi başarı ile yürütüyor. Siz Sayın Soylu’nun performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?  Birde dünyanın üzerinde durduğu enerji sektörü var. Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?

Hüseyin Azizoğlu “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sadece Trabzon’un değil tüm Türkiye’nin evladı oldu. Bakanımız çok kısa sürede Türkiye’nin en çok sevilen siyasetçilerinden biri oldu. Bunu kısa sürede yapmış olduğu işlerle ispatlamış oldu. Bakanımızın inanılmaz bir performansı var. Temposuna yetişilmiyor. Bir gün içinde çok yerde onu görebiliyorsunuz. Programlarına tam zamanında gidebiliyor ve hepsinde bir önce ki program da ki yorgunluğunu hissettirmeden aynı performansı insanlara aktarabiliyor böyle bir enerjisi var. İnanılmaz bir insan. Bunu da sosyal hayatına yansıtıyor. Berat Albayrak Bakanımıza baktığımız zaman o da Trabzon’un bir evladı. Bakanımızın da inanılmaz bir performansı var. Bakanımız beş tane ilçenin doğalgaz ihalesinin yapılacak olduğunu söyledi. Sürmene’de bunlardan birisi. Biz de bu konuda ilçemize elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Zaten doğalgaz ihalesi olmayan ilçe belediye başkanlarımız ile bir araya gelerek Sayın Bakanımıza bu konu iletildi. Sayın Bakanımızın hassasiyeti olduğu belliydi. Bakanımızda bu hassasiyeti yerine getirerek ihaleleri gerçekleştirdi. Bizde sözümüzü Sayın Bakanımız sayesinde tutmuş olacağız. 2019’a kadar inşallah doğalgazı Sürmene ilçemizde dağıtmış olacağız.

TAKA: Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın metal yorgunluğunu değerlendirmesini nasıl buluyorsunuz?

Hüseyin Azizoğlu “İçişleri Bakanımızın ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın müthiş bir performansı var. Bunlara göre bir lider de var. Cumhurbaşkanımızın çok büyük bir enerjisi var. İnanılmaz zekası var her şeye tüm konulara hakim. Bütün bakanlarımız olmak üzere aynı şekilde Cumhurbaşkanımızın enerjisi ile uyumlu hale geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız doğu da ki de batı da ki de Karadeniz’de ki her yerde ki vatandaşın duygu ve düşüncelerine hitap edebilecek bir lider. İnsanların akıllarından geçeni söyleyebileceği anlatabileceği ve bunun karşılığını bulabileceği bir lider. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın samimiyetinden dolayı şuan ki konumunda zaten. Bizim insanımızda böyle bir lider arıyordu buldu ve asla bırakmaz.”

TAKA: Siz sadece iş adamı değil siyasetçi değil spor adamısınız aynı zaman da. Sürmenespor’da görev aldınız.1461 Trabzonspor’da da görev aldınız. Bununla alakalı birkaç cümle almak isterim.

Hüseyin Azizoğlu “Sürmene’ye geldiğim zaman İstanbul’dan Başkanımız Rahmi üstün Sürmenespor’un başkanıydı. Onunda daveti ile Sürmenespor’a geldik. Başarılı işler yaptık. Güzel çalışmalarımız oldu. Halı saha kazandırdık. Güzel bir ekibimiz vardı. 1461’de Şaban Bülbül’ün yönetiminde başkan yardımcılığı yaptım. Orda da ilk sezonda Mustafa Reşit Akçay’ın Trabzonspor’a teknik direktör olduktan sonra bizim ekibimizde ki 14 futbolcu A takımına kaydı. İlk dönem o yüzden biraz bocaladık. Ama hemen akabinde ekiplere takviye yaparak Play offta şampiyon olduk birinci lige çıktık. Sonrasında ekip olarak bırakmamız gerekti. Genel kurulda bıraktık yerimize yeni yönetim geldi. İnşallah daha iyi yerlere gelecekler.”

TAKA: AK Parti’nin yönetmeliği tüzüğünde 3 dönem kuralı var. Sürmene AK Parti ilçe Başkanı Aydın Bayraktar’da 3 dönemini tamamlamış oldu. Kendisi aday olmayacak. Siz bir siyasetçi olarak sizi ilçe başkanı olarak görmek isteyenler var. Siz bu talebe cevap verip kutsal sayıp bende bu işte varım diyecek misiniz?

Hüseyin Azizoğlu “Öncelikle ben seçilmiş meclis üyesiyim. Sürmene Belediyesi’nde ve Büyükşehir Belediyesi’nde aktif görev yapıyorum. O yüzden bir görevim olması nedeniyle yoğun bir tempom var. Sağ olsun Sürmene halkı da hemşerilerim de basın da olsun çarşı da olsun dillendirmeleri bize onur veriyor. Bunda bizden ziyade genel merkez’in büyüklerimizin, Sürmene delegelerinin halkının özümseyerek kabul ederek bizi burada görmek istediğini derlerse olacağız. Görev burada istenmez eğer bize görev verilirse yapmakla yükümlüyüz.
Cumhurbaşkanımızın Genel Başkan olmasından sonra görünen o ki çok yoğun bir tempo olacak. 2019 seçimleri var. Sayın Cumhurbaşkanımızda lider olarak başkomutan olarak önümüzde yürüyecek. Metal yorgunluğu hissetmiş ki yeni bir yapılanma içerisine girmek istiyor. Bu da gençler için fırsat. O kapasiteye sahip çok insanımız var. Dediğim gibi şuan ki ilçe başkanlığı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile daha büyük coşkulu, tempolu olacağından ilçe başkanı olacak arkadaşa çok büyük sorumluluklar yükümlülükler düşüyor. Bize bu görev layık görürlerse hem genel merkez hem Sürmeneliler o zaman bu görevden kaçamayız. Böyle bir görev Allah nasip ederse bizi mahcup etmesin. Biz Sürmene’de çok güzel şeyler yapmaya çalıştık. Bizim hazırladığımız 6 tane proje var. Buralarda bazı kamulaştırmalar yapmak zorundayız. Kamulaştırmalar biraz zaman aldığı için gecikti.
Ancak proje en kısa zaman da sonuçlanacak. Diğer taraftan şehir merkezinde olan Orman işletme ve Emniyet Müdürlüğümüz var bunları da adliye binamızın yanında kamulaştırma yaparak almak istiyoruz. Orada boş bir alan var Sürmene’yi ikiye bölüyor. Orada bir bulvar oluşturup belediyemizin ve kaymakamlığımızın binasını oraya taşıyacağız. Bu projemizin alt yapısını oluşturduk. İnşallah Kamulaştırılacak. Arsada ki hisse sahipleri de gönülleri hoş tutularak, hakları sonuna kadar teslime dilerek bu projeyi gerçekleştireceğiz. Şuan mahkemeler sürüyor. İnşallah sonuçlanınca gerçekleştireceğiz. Bir de tramvay projemiz vardı. Bunu biz nostaljik olarak ta Sürmene’de 1200 metrelik bir kısma koyma düşüncesindeyiz. Bunla alakalı gerekli görüşmeleri yaptık firma ile. Büyükşehir Belediyemiz ile ilgilenen de aynı firma. İstişare halindeyiz. Asfaltlama betonlama yaz dönemi olduğu için hızlı gidiyor. Programlarımızı yaptık 36 mahallemizin ihtiyaçlarını karşılayacağız.”

TAKA: Çok teşekkür ederim misafirperverliğinize ve açıklamalarınıza.

Hüseyin Azizoğlu “Ben çok teşekkür ederim. Beni Taka Gazetesi’ne konuk ettiğiniz için.”

Zihni AĞIRMAN