Tedaviye olumlu cevap verdi ve sağlığına kavuşarak evinde istirahate çekildi. Taşkın’a geçmiş olsun diyoruz.

Taşkın

DERNEKPAZARI’NDA SİYASET ISINDI

 Dernekpazarı’nda Ak Parti adayını mevcut başkan Mehmet AŞIK’I açıklamasının ardından Belediye Başkan adayları harekete geçti. Eski Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Avni USTA uzun zamandır adaylığı gündemde idi.

Muhabirimiz ali Yunus Büyük’ün aktardığı bilgilere göre gelişmeler şöyle:

Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti ve bir grup Başkan Usta’yı Saadet Partisiden ortak aday yapma kararı aldılar. Aldığımız bilgiye göre Zeki Başkan cuma günü adaylığını Saadet Partisi’nden resmen açıklayacak.

Ak Partinin aday adayı iş adamı Mehmet Kadri ÇIKRIK tepkisini ortaya koyanlardan. Çıkrık, Yeniden Refah Partisinden aday olacağı yönünde bilgi aldık. Bağımsız aday olarak Ali Düzen ile Dernekpazarı’nda dört aday yarışacak gibi görünüyor.  İleri günlerde siyaset nasıl şekilleneceğini bekleyelim görelim.

Dernek-3

ÇARŞIBAŞI NETLEŞİYOR

Çarşıbaşı’nda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusunda Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu aday gösterilmeyecek. Başkanın yerine hem Cumhur İttifakı tarafından kabul görecek hem de Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü kimliği taşıyan seçimi kazanabilecek bir aday belirleme çalışmalarında da sona gelindi. Yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen kriterlere uyan tek bir isim öne çıktı Hasan Çolak. MHP’den aday adayı olan Hasan Çolak’ın adının kısa bir süre içerisinde Çarşıbaşı Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı olarak açıklanacağı öğrenildi. İlçede muhalefet partileri de hareketli saatler yaşıyor. Mümin Nuhoğlu’nun adaylığına karşı birleşerek bağımsız aday destekleme formülü üzerinde duran İYİ Parti ve CHP tarafı MHP Genel Merkezinin aldığı kararın ardından kendi adayları ile seçime girmeye karar verdiler. İki partinin ilçe başkanlarını aday göstererek seçime girmeleri büyük ihtimal. Ayrıca Yeniden Refah Partisi ve Demokrat Partinin de ilçe başkanları belediye başkan adayı olarak gösterilebilir.

Kuli̇s Çarşibaşi-5

Bağımsız aday olacağını açıklayan Zekeriya Karaçengel’in Cumhur İttifakının yeni adayının Hasan Çolak olması durumunda alacağı karar merak konusu. Çarşıbaşı Belediye Başkan Adaylığı için adı sıkça konuşulan Özer Yorgun’un ise istişareleri ve yaşanan son gelişmelerin ardından aday olmama yönünde bir karar aldığı belirtiliyor. Çarşıbaşı’nda bir başka önemli konu eski Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’a aday olması için yapılan yoğun baskılar. Uzun süredir aday olması yönünde büyük baskı gören ve değişik partilerden adaylık teklifi alan Coşkun Yılmaz bu yoğun desteğe karşın henüz bu konuda karar vermiş değil. Coşkun Yılmaz varım demesi halinde ilçede dengelerin değişebileceği ve iddialı bir şekilde yarışa katılacağı kesin.

RAMİS BAŞKAN’A BÜYÜK DESTEK

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un çeşitli oyunlarla aday gösterilmemesi ilçede büyük bir tepki ile karşılandı. Yaşanan gelişmelerin ardından Ramis Uzun’a aday olması yönünde büyük var destek var. Ramis Başkanın etrafından kenetlenen kitle onu sandıktan çıkarmaya kararlı. İstişarelerini sürdüren Uzun’un önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor.

Kuli̇s Rami̇s Uzun-7

TONYA’DA NET FAVORİ

Tonya’da seçimin net favorisi Veysel Kurt’un adaylık kararı ve halktan gördüğü yoğun ilgi Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’i tedirgin ediyor. Bizim Veysel olarak tanınan Veysel Kurt gittiği her yerde yoğun bir ilgi ve sevgi ile karşılanıyor. Bu ilgi sokaklara yansıyor, yapılan anketlerde önemli farklarla önde çıkıyor. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in yaşadığı kaybetme tedirginliğinin ardından belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiği ve şahıslara özel beton yollar dökerek oylarını almaya çalıştığı belirtiliyor.
Kuli̇s Veysel Kurt-7
Seçim döneminde yapılan bu oy almaya yönelik özel hizmetler sağduyulu vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor. Tonya ilçemizde çok konuşulan bir başka konu ise AK Parti tarafından ilçeye gönderilen anketörlerin ilçe teşkilatı tarafından parti yöneticilerinin bulunduğu çay ocaklarına yönlendirilerek burada Osman Beşel’in çıkarılmaya çalışılması. Bizden söylemesi; AK Parti, Veysel Kurt gerçeğini görmezden gelmesinin bedelini sadıkta seçimi kaybederek ödeyebilir.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Subaşı Mahallesi’ne muhtar adayı olan İhsan Çavdar, “Tek bayrak altında yaşayan, aynı havayı soluyan, iyi günde kötü günde ortak duyguları yaşayan sizler gibi Subaşı Mahallesi’nin bir ferdiyim. Mahallemizi sevgiyle, bilgiyle, hoşgörüyle, uygar ve çağdaş bir yaşam düzeyiyle, herkesi kucaklayan bir anlayışla, eşitlik felsefesiyle daha güzel bir geleceğe hazırlamak için mahallemiz muhtarlığına talibim." dedi.

BU GURUR TRABZON’DAN

Trabzon’da akaryakıt sektörüne giriş yaptıktan sonra trendini her geçen gün yükselten Aydınlar Grup Akaryakıt, 2023 yılının en iyi istasyonu seçildi. Aytemiz markası kentte en iyi şekilde temsil eden Aydınlar Grup Akaryakıt, yakıtın kalitesi, istasyon hizmet alanlarının tertip düzen ve temizliğini kapsayan ve yıl içerisinde belirli periyotlarla gizli olarak yapılan saha denetimlerinde, ‘Sahanın Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. İstasyon sahibi Selimcan Aydı, ‘Sahanın yıldızı ödülümüzü gururla aldık’ diyerek, “Faaliyete başladığımız günden itibaren misafirlerimizin desteği ile tüm zorlukları aşarak kısa süre içerisinde geldiğimiz bu noktayı yine misafirlerimizin desteği ile daha da yukarılara taşıyacağız. Bu gurur Trabzon’un” dedi.

A Y D I N-3

REKOR KİMDE

Trabzon’da belediye başkanlığında rekor kimde? Şu anlık rekor 1994-2019 yılları arası 25 sene 5 dönem Akçaabat ilçesinde belediye başkanlığı yapan Şefik Türkmen’de. Türkmen’in izinde giden bir isim de Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu. 2004 yılında belediye başkanı seçilen Nuhoğlu, 20 sene 4 dönem belediye başkanlığı yaptı. Nuhoğlu, 2024 seçimlerinde AK Parti tarafından yeniden aday gösterildi. Seçimi kazanırsa 5. Dönemini yapacak. Türkmen’le Nuhoğlu aynı sene yapmış olacak.

N U H O Ğ L U-5

ÖZDEMİR SÜRPRİZ Mİ?

Trabzon’un en çok merak edilen ilçelerinden biri de Yomra ilçesiydi. İlçede adaylık sürecinde herkesin gözü Yomra’daydı. ‘Kadın belediye başkanı Trabzon’da olmalı’ diyen ciddi bir kesim Tülay Adanur’un ilçede aday olması yönünde umutluydular. Yomra’da ilçe başkanı Abdulkadir Özdemir aday gösterildi. Özdemir’in adaylığı ilçe için sürpriz mi oldu? Bize göre beklenen bir adaydı. Teşkilatları ilçede diri tuttu, ana kademe ile kadın ve gençlik örgütleri ile arası çok iyiydi. Özdemir, saha çalışmalarına başladı. Hedefinin Yomra’yı tekrarda AK belediyecilik ile buluşturmak olduğunu dile getirdi.

Ö Z D E M İ R

PAZAR PERİŞAN

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye başkan adayı Ahmet Kaya, semt pazarını ziyaret etti. Pazarda organik yetiştirdiği ürünleri satan yaşlı bir kadınla sohbetine kulak misafiri olduk. Kaya, teyzenin o yaşta ürün satarak evini geçindirmek zorunda kalmasına üzülen Kaya, “Pazarda ürün satanlar da perişan durumda meyve sebze almak için gelenler de. Pazarlar artık el yakıyor. Üretici yüksek maliyet altında ürün pazara getirdiği için haklı olarak ürünün fiyatına yansıtıyor, pazara gelenler de ceplerindeki parayla onu mu alsam şunu mu alsamın hesabını yapıyor. Halkın durumu gerçekten içler acısı” dedi.

P A Z A R

KARAİSMAİLOĞLU, VURGULADI

AK Parti Trabzon Milletvekili TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Elazığ Depremi'nin 4. yıl dönümünde kentsel dönüşüme dikkat çekti. Karaismailoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda “Elazığ Depremi'nin 4. yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Depremin daha büyük acılara sebebiyet vermemesi için dirençli şehirler inşa etmek zorundayız. Kentsel dönüşümü bir güvenlik meselesi olarak görüyoruz. Riskli yapıların dönüştürülmesi noktasında çalışmalarımızı aralıksız sürdürmek zorundayız. Depremi önleyemeyiz ama depreme karşı dirençli yapılar yapmak elimizde.” İfadelerini kullandı.

Karaismailoğlu-18

Editör: Doğukan ÖZKURT