Piyasalar, toplantıda politika faizi konusuna odaklanmış durumdayken, ekonomistler 250 baz puanlık bir faiz artışının beklentisi içindeler.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında gerçekleşecek olan PPK toplantısının sonucu, Türkiye'nin ekonomik seyrini önemli ölçüde etkileyebilir. Geçen ayki PPK toplantısında politika faizi, 250 baz puan artırılarak yüzde 42,50 seviyesine çıkarılmıştı.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Ekonomistler, bu ay da benzer bir 250 baz puanlık artışın gerçekleşmesini ve politika faizinin yüzde 45 seviyesine çıkmasını öngörüyorlar. Bu adımın enflasyonla mücadelede ve ekonomik istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor.

6B3055E8 5003 4977 B1A5 2C7B4Bd775D5

TCMB'nin aldığı kararlar, hem yatırımcılar hem de iş dünyası tarafından yakından takip ediliyor. Faiz artışının ne kadar olacağı ve TCMB'nin enflasyon hedefine ulaşma konusundaki politikaları, ekonomiye yönelik geleceğe dair önemli ipuçları sunuyor. Bu nedenle, PPK toplantısının sonuçları ekonomik açıdan büyük önem taşıyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak