Trabzonspor’un önceki günkü Divan Kurulu’nu takip edince gerçekten durumun ne kadar vahim olduğunu da anladık.
Trabzonspor elbette ki dört büyük takımdan bir tanesidir ama dört büyük takımdan birisi derken Trabzon’un ekonomik durumunun potansiyeli bellidir, İstanbul’un da bellidir.
İstanbul’daki kulüplerin gelirleri Trabzonspor’un kat kat üzerindedir.
Trabzonspor’un borcunun 674 Milyon TL’ye çıkması gerçekten Trabzonspor için hiç iç açıcı değildir.
Trabzonspor bu borçla birlikte, seneye ne şampiyonluğa oynayabilir ne de UEFA kriterlerini tutturabilir ve UEFA’ya gidebilir.
Bunu şunun için söylüyorum; Trabzonspor’un 674 Milyon TL borcu var ama şuanda kiralık verilen oyuncularda dönecek bunun yanında yeni transferler yapmalısın ki Trabzonspor eğer şampiyonluğa oynayacaksa beş oyuncu takviyesi yapmak zorunda.
Bu nedenden dolayı Trabzonspor’un eli kolu bağlı durumda. Taka Gazetesi’nde okudum, Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta diyor ki ekonomik olarak kötü yönetildik.
Kulübün içerisindeki durumu yorumlarken bu ifadeyi kullandı.
Ben her seferinde sayın Usta’ya destek verdim, bundan sonra da destek vereceğim.
Çünkü son yıllarda Trabzonspor’un başına gelen önemli isimlerden bir tanesi Muharrem Usta.
İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta’ya borcu 400 Milyon TL’nin biraz üzerinde bırakmadı mı?
Akyazı Arena’da bu kadar kombine satıldı ki, bu kombineleri Trabzon’un bakanları sattı.
Bakanlarımız satarken de 50-50 değil 300 bin Euro’dan biletler satıldı.
Yani bir kombine bir Milyon TL gelir demektir.
Kaç tane kombine satıldı? Trabzonspor TFF’den yayın gelirinden ne aldı? TFF’den elde ettiği galibiyetlerle ilgili olarak ne kadar gelir elde etti? Bütün bunlar Muharrem Usta döneminde girdiler yaşanırken orda da 200 Milyon TL yukarı gitmesinde sayın Usta’nın da sorumluluğu var.
O zaman yeni bir yöntem bulmamız lazım, yeni bir yol bulmak lazım.
Özellikle kongrede 50.yılda şampiyonluk sözünü vermesi sayın Usta’nın bence her şeyi kilitliyor.
Şimdi Trabzonspor ben seneye şampiyonluğa oynamayacağım diyemez isterse borcu 1 Milyon TL’ye çıksın.
Ama şampiyonluğa oynadınız, hadi şampiyon da oldunuz. Peki size bu kriterlerle birlikte UEFA, Avrupa kapısını açacağını mı zannediyorsunuz?
Ben kesinlikle açmaz diye düşünüyorum.
Trabzonspor ne yapıp edip ekonomisini daha da düzeltmesi lazım. Türk futboluyla alakalı şunu da söylemek istiyorum Türk futbolunun 3.Ligi de, 2.Ligi de, 1.Ligi de, Süper Ligi de hepsi aynı batağın içinde.
Yani bunun belediye kanalından yönetenler de aynı batağın içinde, iş adamlarının yönettiği de batağın içinde, sponsorlarla giden kulüplerde batağın içinde.
Birkaç tane kulübü içlerinden ayırabiliriz. Bu nedenle spor yasasının acilen çıkartılıp, kulüplerin ekonomisinin düzeltilmesi lazım.
Şimdi zaman zaman bakıyoruz Medical Park Arena geliyorsun bu tarafa doğru Ordu, Giresun Stadı’nakazma vuruluyor Samsun Stadı bitti.
Geliyorsunuz Sakarya’ya muhteşem bir stat yapıldı, Kocaeli’ne yapılıyor.
Bütün bu kadar yatırımın içinden Türk futbolunun bu kadar yatırıma rağmen ekonomik olarak bataklığa gitmesini ben anormal buluyorum.
Herkesin kendine çeki düzen vermesi lazım. Ben Trabzonspor başkanının da aynı şekilde kendisinin de kulübün de ekonomisini toparlaması lazım.
Başakşehir maçına gelince bununla alakalı olaraktan mutlaka Trabzonspor’un kazanması gereken bir maçtı.  Çünkü her dönem Trabzonspor’a çelme atan bir takım ve tabi ki kuşkusuz diğer taraftan da Beşiktaş’ın önünü açmak içinde kazanması lazım.
Benim için şüphesiz bütün Trabzonspor camiası için Şenol hoca önemlidir. Trabzonspor’da kazanamadığı şampiyonlukları, Beşiktaş’ta kazandı.
Biz de bundan mutlu oluyoruz. Ben yine maçın sonucu ne olursa olsun favorim bu ligin her zaman Beşiktaş’tır. Trabzonspor kazansa da Beşiktaş şampiyondur, Başakşehir kazansa da Beşiktaş şampiyondur.