Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anlamak" konulu Kitap Okuma Yarışması'nın ödül töreni, büyük bir katılımla gerçekleşti. Törene, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dursun Ali Sakarya'nın yanı sıra Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Arsin Belediye Başkan Vekili Zeki Çin, Arsin Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ, diğer kamu görevlileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Trabzon Arsin OSB Başkanı Dursun Ali Sakarya, törende yaptığı konuşmada, Fuat Sezgin'in "Mesajınız Var" kitabını okuyarak, herkes gibi etkilendiğini belirtti. Sayın Sezgin'in uzun çalışma saatleriyle dikkat çektiğini vurgulayan Sakarya, öğrencilere bu başarıyı ulaşılamaz bir hedef olarak görmemeleri gerektiğini söyledi. Sakarya ayrıca, inovasyonun önemine değinerek, yeni icatlar bulma konusunda sınırlamamaları gerektiğini ve mevcut buluşları geliştirmenin de büyük bir değer taşıdığını ifade etti. Başkan Sakarya, Arsin OSB olarak öğrencilere her zaman destek olacaklarını ve kapılarının öğrencilere her zaman açık olduğunu belirtti.

Ankara’da Trabzon Dernekler Federasyonu Tarafından Düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerine İlgisizlik Giderek Artıyor Ankara’da Trabzon Dernekler Federasyonu Tarafından Düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerine İlgisizlik Giderek Artıyor

Arsin Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ ise konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının Profesör Doktor Fuat Sezgin Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, bu projeyle ilçedeki öğrencilerin bu önemli kitaptan faydalandığını söyledi. Üstündağ, projeye destek veren isimlere teşekkür etti.

Program sonunda, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dursun Ali Sakarya, emeği geçen öğretmenlere plaket takdim etti. Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci ise Başkan Sakarya'ya kitap okuma yarışmasına verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi sundu.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT