Trabzon'da Su Fiyatlarındaki Artış Vatandaşları Mağdur Ediyor Trabzon'da Su Fiyatlarındaki Artış Vatandaşları Mağdur Ediyor

24 Nisan’da hafif raylı sistemin protokolünü imzalıyoruz. Trabzon’un evladı olarak heyecanını yaşıyorum. ‘Bismillah’ diyerek hafif raylı sisteme başlıyoruz. Kent içi trafik sorunu da çözülecek. Samsun’da var. Trabzon’da da olacak. Şehir bizi yetiştirmiş. Güç, kuvvet vermiş. Şimdi irade vermiş. Şehrimize borçluyum. Akyazı ile üniversite arasında olacak. Akçaabat ve Yomra ile bağlanması da zaruridir. 

KOLEKTİF HAREKET EDEMİYORUZ
Şike sürecindeki mücadeledeki, sözlerim, kararım inadım şehrimiz tarafından bilinir. Spor mücadelesi olarak görmedim. Şehrimizin baskılanmasına karşın şehrimizin itirazıdır. Trabzonspor’da güce karşı itiraz ettiği için kurulmuştur. Trabzonspor’dan başka Anadolu takımı olan Bursaspor’da şampiyon olmuştur. Bursaspor 8 defa değil 18 defa da şampiyon olsa Anadolu beyi Trabzonspor’dur. Bu mücadelede yeterli kolektif hareket edemedik. Kolaycılığa kaçtık. Arkasında çok farklı planlar var. Devletimiz bunu görüyor. Trabzonspor’daki duruşumuz, tavrımız aynıdır. Şu ana kadar bana gelen bir tebligat yok. Daha önceki söylemlerimizden CİMER şikayeti olduk. Oraya savunmamızda da duruşumuzu sürdürdük. 6 kez yargısal şikayet oldu. Takipsizlikle sonuçlandı. Trabzon’umuzda Trabzonspor’umuzun hukukunu korumakla mükellefim. Şerefli kulübümüzün taraftarı olarak elimden gelen gayreti göstereceğim. Dışarıdaki Trabzonspor’lular daha organize hareket ediyor. Trabzonspor konusunda yalnız kaldım. Trabzonspor benim için siyaset üstüdür. Trabzonspor’u seçim malzemesi yapmam haksızlık olur.

POLEMİK YAPMAYACAĞIM
Ortahisar’ın kurucu belediye başkanı olarak, belediyenin borcuna değinen Genç, şöyle konuştu: “Otahisar Belediye başkanımız da halkımızın iradesi ile seçilen başkanımız. Görevi güzel bir merasimle kendisine devrettim. Faaliyet raporu ve bütçe belediye meclisinde gündem olur. Ortahisar Belediyesinin kurucu bir başkanı var. Bir çok proje yaptık. Trabzonlular oradaki belediyecilik anlayışı ve hizmetleri takdir ederek, şahsıma büyükşehir belediye başkanı olarak yetki verdi. Borç bilgisini Ortahisar’ı 10 yıl yöneten başkandan alsaydı keşke. Bütün belediye başkanları halkımıza hizmet için göreve geliyor. Bu konuda fazla polemiğe girmeyeceğim. Bunların faydası yok. Halkımız bize hizmet etmemiz için vazife verdi. Orada açıklanan rakamlar doğru değildir.”

SORUMLULUKLARI OLACAK
Herkesin bir görev ve sorumluluğu olacak. Bizim bütçemiz halkımızın vergileri ile oluşuyor. Halkın verdiği vergilerle oluşan bütçenin üzerimizde vebali var. Bankamatikten maaşını al, sokakta gez bunu kabul etmiyorum. 

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
Akçaabat ilçemizde mezbahamız var. Bazı sorunlar var. Onları da çözeceğiz. Orası da yetmeyecek. Şehrimizi ilgilendiren önemli bir konu. Geçen sene hastalık tespit edildiği için kurban pazarımızı açamadık. Halkımızın manevi atmosferi yaşaması için Akyazı’da kurban pazarını açtık. Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Kaya ile konuşacağız. 

Ortahisar Belediyemizi devretmeden önce tüm ekibimizin maaşını bıraktık. Kimin seçileceğini bilmeden bunu yaptık. Siyasi polemiğe girmek istemiyorum. Trabzon birinci oldu. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşarken de Ortahisar’ı kaybettiğimiz için üzüldük. Bu irade Ortahisar’da yaşayan vatandaşlarımızın iradesidir. Çok saygın bir iradedir. O irade başımızın gözümüzün üzerinedir. Sorgulanamaz. 

Turizmi çok önemsiyoruz. Geçen yıl turizmden şehrimize bir milyar 76 dolar girdi sağlandı. Büyükşehir belediyesinin ülkelere giderek şehri tanıtması lazım. Gelişen trendimiz. 126 milyon dolar fındık girdisi varken on katı turizm girdisi var. 150 milyon dolar da somon ihracatımız var. Bunlarla ilgileneceğim. Turistler, güvendikleri için Trabzon’u tercih ediyor. Güven kaybedilince her şey gider. Güven suistimalle kaybedilir. Geçen yıl radikal tedbirler almıştık. Sezonu en iyi şekilde geçirebilmemiz için turizm paydaşlarımız ile toplantı yapacağız. Suistimaller olmayacak. Parayı Trabzon kazanıyor. Ayağımıza sıkmayalım. Farkındalıkla çözülür.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN