Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Ortadoğu'daki gerilimin devam etmesi halinde ons ve buna bağlı olarak gram altın fiyatlarının artmaya devam edeceğini belirtti. Yazıcı, altın fiyatlarının yükselişinin İran-İsrail savaşıyla başladığını ifade ederek, vatandaşların altına olan ilgisinin arttığını söyledi.

Yazıcı, "Altın fiyatları yukarı doğru gitmekte ve hızla yükselmekte. Özellikle İran-İsrail savaşının başlamasıyla birlikte altın fiyatlarında yükseliş gözlemlemekteyiz. Ons değerinin 2 bin 370-2 bin 400 dolar seviyelerini görmesi ve doların 33 TL seviyelerini görmesi ile altının TL bazındaki karşılığı 2 bin 600 TL'yi geçiyor.

Önümüzdeki aylarda jeopolitik durumlarda değişiklik olursa, Ortadoğu'da herhangi bir savaş çığırtkanlığı olduğunda en güvenilir yatırımın altın oluşundan ötürü tüm dünya ülkelerinin merkez bankaları düzeyinde altına dönüş yapacağını öngörüyoruz. Rakamların ise ons değerinin 3 bin dolar seviyesinde, doların ise 35-40 TL seviyesinde olabileceğini öngörüyoruz. Ancak inşallah bu şekilde olmaz" dedi.

Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular

Bu gelişmeler, altın fiyatlarındaki artışın ve Ortadoğu'daki gerilimin Trabzon'un coğrafi işaretli hasır bileziği fiyatlarına da yansıdığını gösteriyor.

Muhabir: BİROL SANCAK