Toplantıya TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyeleri, 12. Meslek Komitesi (Nakliyat, Kargo, Oto Kiralama, Otopark), 24. Meslek Komitesi (Yolcu Taşıma, Seyahat Acenteleri) ve 25. Meslek Komitesi (Otel, Yurt, Pansiyon) üyeleri katıldı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, turizmin gelişmesi ve şehre yeni pazarlar kazandırılması için çaba harcadıklarını vurgulayarak, toplantıda yapılan değerlendirmeler hakkında bilgi verdi. Çelebi, özellikle yakın tarihli fuarları ele aldıklarını ve bu fuarlara katılım sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. İran'ın Tahran şehrinde 12-15 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Tahran Turizm Fuarı'nın önemine değinen Çelebi, bu fuar için stant açmak için başvuruları toplamaya başladıklarını ifade etti. Ayrıca, Mart ayında İran'da Nevruz öncesinde yapılacak bu fuarın Trabzon için önemli bir tanıtım fırsatı olabileceğini dile getirdi.

Riyad'da 24-27 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Suudi Seyahat Fuarı'nın da önemine vurgu yapan Çelebi, bu fuarın Süper Kupa maçı sırasındaki gelişmelere bağlı olarak büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Suudi pazarını elde tutmak için bu organizasyonun büyük bir fırsat olduğunu belirten Çelebi, stant yerinin alınması veya başka organizasyonlar için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

28F985B1 6248 4Ff4 A364 1F29Ff5C7395

Ayrıca, 6-9 Mayıs tarihlerinde Dubai'deki Arabian Travel Market fuarının da önemsendiğini ve stant yerini alabilmek için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Çelebi, Trabzon'un tanıtımına yönelik Körfez bölgesindeki çeşitli ülkelerde acente toplantıları ve ikili iş görüşmesi etkinliklerinin de planlandığını söyledi.

Başkan Çelebi ayrıca, Tiflis, Bakü, Tahran, Tebriz gibi şehirlerden Trabzon'a direkt uçak seferlerinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini ve sağlık turizmi alanında hedeflerinin olduğunu belirtti. Direkt uçuşların bu amaç doğrultusunda önemli olduğunu ifade eden Çelebi, ilerlemeler kaydedildiğini ve yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Turizmle ilgili tüm komite ve komisyonlarla birlikte Trabzon'a ve bölge turizmine destek olmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurguladı.

Bu toplantı ile Trabzon'un turizm potansiyelinin artırılması ve yeni pazarlara açılması için önemli adımlar atılmış oldu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak