TTSO'da düzenlenen toplantıya, Çakırgöl'e kış turizmi merkezi kurulması için uzun yıllardır çalışmalar yapan eski bakan Faruk Nafiz Özak, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Samet Canbakkal, DOKA Uzmanı Murat Karaca ve Input firması yetkilisi Johannes Triebnik katıldı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği: AB'ye Tır Sürücülerine Vize Engeli Kaldırılmalı Uluslararası Nakliyeciler Derneği: AB'ye Tır Sürücülerine Vize Engeli Kaldırılmalı

Ac676928 E8C0 45E1 90F7 F5339130D01C

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon'a yeni turizm destinasyonları kazandırmak ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Çakırgöl Turizm Alanıyla ilgili bir proje yürüttüklerini belirtti. Çelebi, Çakırgöl için uzun yıllardır yapılan çalışmaları değerlendirerek, bölgede kış turizmi yapılabilmesi için önemli ölçümler ve planlar yapıldığını ifade etti.

0605D87A 9Fe6 451E 9Cdb Fac9444B4371

Çelebi, TTSO olarak bu çalışmaları sonuçlandırmak amacıyla DOKA ile iş birliği yaparak bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Çakırgöl'de 12 ay boyunca turizme hizmet edebilecek bir alan yaratmayı hedeflediklerini belirten Çelebi, bölgenin kışın kayak ve kış sporları, yazın ise doğa yürüyüşleri ve dağ bisikleti gibi aktivitelerle turist çekebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

21Fde0E2 14Bd 4Cc6 B059 D72495Cfab78

Çakırgöl Turizm Alanı için hazırlanacak olan master planlar ve fizibilite raporlarının tamamlanmasının ardından yerli ve yabancı yatırımcılara ulaşacaklarını belirten Çelebi, Çakırgöl'den büyük umutlu olduklarını ve bölgenin şehir ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Ayrıca, toplantı kapsamında Çakırgöl Turizm Alanıyla ilgili saha incelemesi de gerçekleştirildi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU