Daha sonra Vali Yıldırım, protokol üyeleriyle birlikte şehitliği gezip dualar ettiler, kabirlere karanfil bıraktılar. Şehit yakınlarıyla da görüşen Vali Yıldırım, ailelere sabırlar dileyerek bayramlarını kutladı. Şehit aileleri ve mezarlıkları ziyaret eden vatandaşların da bayramlarını kutlayan Vali Yıldırım yaptığı açıklamada, bayramların güzelliklerle dolu paylaşmanın en güzel olduğu günler olduğunu belirterek, “Bizim şehitlerimiz de var, bugün buraya geldik. Şehitlerimiz için Kur-an'ı Kerim tilavet olundu, dualarımızı yaptık karanfillerimizi, çiçeklerimizi bıraktık. Şehit ailelerimizle görüştük.

Şehitlerimizle bayramlaşmaya geldik. Bayramı en güzel şekilde idrak etmeye gayret ediyoruz. Çünkü sevinçler paylaşıldıkça artıyor” dedi. Vali Aziz Yıldırım, Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları unutmadı. Hastanenin çeşitli birimlerinde tedavileri gören vatandaşlarımızı ziyaret ederek onlara geçmiş olsun dileklerini iletti, Ramazan Bayramlarını tebrik etti. Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerini de ihmal etmeyen Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım onların hayır dualarını alıp bayramlarını kutladı.

UNUTULMADI

Geçtiğimiz yıl vefat eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, unutulmadı. Herkes tarafından rahmetle anılan Adanur, ölüm yıl dönümünde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şu notu paylaştı: “Vefatının birinci yılında, şehrimizdeki nice güzel hizmette imzası olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Ahmet Adanur’u rahmetle ve özlemle yâd ediyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin.”

Kalkınma Yolunu Ele Aldı Kalkınma Yolunu Ele Aldı

ARTVİN SAHİP ÇIKTI

Artvin'de merkez Belediyesi ile birlikte 5 ilçeyi kazanan CHP'de yüzler gülüyor. CHP Artvin Milletvekili TMBB İdare Amiri Av. Uğur Bayraktutan serhat şehrimiz Artvin demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmıştır şeklinde konuştu.  31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Artvin merkez Belediyesi ile Yusufeli, Borçka, Murgul, Kemalpaşa ve Hopa ilçelerini kazanan CHP ARTVİN teşkilatlarında bayram havası var.

CHP'nin Artvin'de başarılı olmasında büyük emeği olan zaferin mihenk taşlarından CHP Artvin Milletvekili TBMM İdare Amiri Av. Uğur Bayraktutan gazeteci yazar Ahmet Külekçi'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Serhat şehrimiz Artvin'in güzel insanlarına demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıktıkları için minnettarım. CHP Artvin İl ve ilçe örgütlerimizi gençlerimizi kadınlarımızı kutluyorum. Bize oy versin vermesin herkesin hizmetinde Artvin halkını yanında olmaya devam edeceğiz Artvin her şeyin en güzelini hak ediyor." 31 Mart yerel seçimlerinde Artvin merkez Belediyesini Bilgehan Erdem Yusufeli Belediyesini Barış Demirci Kemalpaşa Belediyesini Erhan Yılmaz Borçka Belediyesini Ercan Orhan Murgul Belediyesini Mehmet Yıldırım ve Hopa Belediyesini Utku Cihan kazanmıştı.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, Şehit İsmail Şebelek’in kabrini ziyaret ederek dua etti. Bilgin, “Vatanı ve bayrağı uğruna mücadele ederken haince bir saldırıyla şehit edilen kardeşimiz İsmail Şebelek’in kabrini ziyaret ederek dua ettik.  Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.” Dedi.

 “GÜNDEMDEN DÜŞMEMELİ”

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen etkinlikte Filistin’de yaşananlar ve çözüm yolları ele alınırken boykot bilincinin önemi vurgulandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bir Çocuğun Duası İnsani Yardım Derneği (BÇD), BARÜ Psikoloji Topluluğu ve İdeal Gençlik Kulübü iş birliğinde “Ramazan Anlamaktır, Gazze ve Gönüllük” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygusunun önemine değinilen etkinlikte, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının gündemimizden düşmemesi gerektiği vurgulandı.

EKİM EMNİYET MENSUPLARININ BAYRAMINI KUTLADI

Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ramazan Bayramı münasebetiyle emniyet camiasıyla bayramlaştılar. Başkan Ekim emniyet mensuplarının Ramazan Bayramını ve Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl dönümünü de kutlayarak “Huzur ve güven içinde geçirilen bir Ramazan ayını daha geride bırakırken birlik ve beraberliğimizin, manevi değerlerimizin temel unsurlarından olan bir Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu idrak ediyor, beraberinde Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 179. yılını kutlayarak adeta çifte bayram yaşıyoruz.  Polislerimiz, görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirirken her zaman en yüksek standartlarda profesyonellik sergilemekte ve toplumun her kesiminden vatandaşlarımızın güvenini kazanarak takdir toplamaktadırlar. Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatı mensuplarımızın 10 Nisan Polis Haftası’nı kutluyor, Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzur ve güveni için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, görevi başında olan polislerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

YOMRA BİR ARAYA GELDİ

Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Jandarma Komutanı Hasan Zeki Uzunöz ve Emniyet Müdürü Tolga Ergüden’in katılımı ile Yomra Kültür Merkezi’nde bayramlaşma programı icra edildi. Başkan Bıyık, programın ardından Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğümüzü ziyaret edilerek askerler ve polislerle bayramlaştı.

Editör: Birol Sancak