Trabzon’da Kemik Hastalıklarında doğalgaz var. Altta İran caddesinde doğalgaz var ama iki sokakta İnci sokak ve Hisar sokakta Doğalgaz yok. Mağduriyetimiz ancak sizler dile getirirseniz belki bu iki sokağa ve devamına da doğalgaz verirler.”

MÜHENDİSLER GÜNÜ HEDİYESİ

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Serkan Coşkun, 5 Aralık mühendisler günü dolayısıyla Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti Bölge müdürü Coşkun Yıldırım’a Osmanlı tuğrasını çerçeveli bir tablo takdim etti.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olması münasebetiyle  Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek günün anlam ve önemine ilişkin bir mesaj yayımladı. Rektör mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde milyonlarca insanın karşılaştığı engelleri fark etmek, anlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla kutlanan anlamlı bir gündür. Bu özel gün, engelli bireylerimizin haklarına vurgu yaparak toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

Engelli bireylerimiz güçlü iradeleri, azimleri ve yetenekleri ile toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Dünya Engelliler Günü, bu değerli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, haklarını korumak ve sosyal hayata tam anlamıyla katılımlarını sağlamak adına bir fırsat sunmaktadır.  Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak toplumun her kesimini engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaya, destek olmaya ve birlikte daha kapsayıcı bir dünya inşa etmeye davet ediyoruz.’ 

YOMRA’DA GÜMRÜKÇÜOĞLU SÜRPRİZİ OLABİLİR 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu’nda  ve Trabzon Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde  bulunan Yomra’nın sevilen ve tanınan ismi Turizmci İş İnsanı Mustafa Gümrükçüoğlu, AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecindeki çalışmalarını sürdürüyor. Yomra’da adaylık konusunda Gümrüküoğlu’ndan sürprizi bekleniyor.

++++++++++

SEÇİMLERE HAZIRIZ

AK Parti Trabzon’un Sürmene ilçe başkanı Hüseyin Azizoğlu, yerel seçimlerle ilgili tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. 

Azizoğlu, “Her gün yapılacak seçime hazırız. Yerel seçimlere de hazırız. Ana kadememiz, kadın kolları, gençlik kollarımız ile durmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 37 mahallemizi peyder pey ziyaret ediyoruz. Mahalle başkanlarımızla ve muhtarlarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Her Cuma farklı mahallede teşkilatımızla birlikte vatandaşımızın yanında oluyoruz. 

Vatandaşımızın acılı, hüzünlü, mutlu anlarında her zaman yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. AK Parti Sürmene teşkilatı dün olduğu gibi bugün de seçime tam anlamıyla hazırdır” dedi. 

GAZETECİLERİN DAYANIŞMASI

Yıllar geçse de kurumlar değişik yerler olsa da onların arkadaşlıkları birliktelikleri hiçbir dönem sekteye uğramadı. 

Ahmet Külekçi, Rahman Turan, Gökmen Özağcı ve Ali Öztürk yıllarca birlikte çalıştılar gazetecilik yaptılar. Karadeniz Gazetesinde Yazı işlerinde Külekçi sporda Rahman, Ali ve Gökmen çok iyi bir ekipti. Sonra bu ekip dağıldı. Ali Öztürk sağlıkçı oldu Külekçi’de bakanlık personeli oldu ama aktif gazeteciliği hiçbir dönem bırakmadılar. Rahman ve Gökmen ise çalıştıkları gazetelerde spor müdürlüklerine devam ettiler. Bu grup her fırsatta mutlaka bir araya gelir görüşürler arkadaşlıkları dayanışma içindedir. Bizim meşhur simitçi Haydar Öztürk’te gruba her zaman dahildir. Önceki gün gerçekleşen pide yemeği buluşmasına Yunus Mermertaş’ta ilave oldu. Ne diyelim ki böyle dostluklar düşman çatlatır.

KIZILAY’DA O MAKAM ARTIK YOK!

Kızılay’ın Deniz Feneri Derneği davasından ceza alan Genel Müdürü İbrahim Altan istifa etti. 

Kızılay Yönetim Kurulu, “Kızılay Genel Müdürlüğü\CEO makamının kaldırılmasına” karar verdi.Deniz Feneri Derneği davasında yargılanıp ceza aldığı halde 2017 yılında Kızılay’a Genel Müdür yapılan İbrahim Altan, görevinden istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu, 3 Aralık tarihinde “Kızılay Genel Müdürlüğü\CEO makamının kaldırılmasına ve bu makamda bulunan tüm yetkilerin Kızılay Genel Sekreterin devredilmesine” karar verildi. Bu kararından ardından da kurum içerisinde İbrahim Altan’ın “Emeklilik nedeniyle görevinden ayrıldığı” duyuruldu. İbrahim Altan, görev süresi boyunca maaşı ile tartışma konusu oldu. 

SOYLU İLE GÖRÜNTÜLÜ BULUŞMA

AK Parti Trabzon teşkilatlarında aktif siyaset yapan Hasan Dilekoğlu Trabzon defterini kapadı Gaziantep’e taşıdı. 

Defteri kapattı derken elbette Trabzon ile bağı devam edecek dostlarıyla buluşacak görüşecek. Dilekoğlu önceki gün Trabzon’daki köyünde dostlarını evinde ağırladı. Siyasetten uzak hoşça vakit geçirdiler sohbet etme imkanı buldular. Buluşmaya AK Parti’ni Trabzon’daki önemli isimleri de katıldı. Şükrü Yılmaz, Kamil Kansız, Hasan Dilekoğlu, Salim Serdar Karabina, Özdemir Aydın, Halil İbrahim Demirtaş, Mustafa Akkaya. Haydar Revi, Ali Faik Hacıoğlu, Gökhan Karslı ve Uğur Aydın’ın bir araya geldiği buluşmada eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’da unutulmadı. Soylu ile yapılan görüntülü telefon konuşması oldukça duygusal anlarında yaşanmasına vesile oldu.

Editör: Ayşe Sancak