Trabzon'da yerel seçimlerin ardından en büyük beklenti, yüksek su faturalarının düşürülmesi oldu. Yüksek su faturaları özellikle dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Bu konuyla ilgili olarak CHP, Belediye Meclisi'nde harekete geçti.

Trabzon'un Karşıyaka Mahallesi sakinleri, Mağduriyetlerini Dile Getirdi Trabzon'un Karşıyaka Mahallesi sakinleri, Mağduriyetlerini Dile Getirdi

CHP Grup Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Su faturalarındaki sürekli artışlar vatandaşların sıkıntılarını artırıyor. Her ay enflasyon oranında artış yapılan sistemden vazgeçilmeli. Eskiden su faturalarına yılda 1 ya da 2 kez zam yapılırdı. Ancak şu anda otomatiğe bağlanmış durumda ve her ay zamlı geliyor. Bu durum elektrik faturalarını geçecek seviyeye gelmiştir. Su fiyatlarında yüzde 25 indirim yapılması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in talimatıyla su faturalarının düşürülmesi için çalışmaların yapıldığı belirtiliyor. Bu adımın, dar gelirli vatandaşların su faturalarından kaynaklanan maddi sıkıntılarını hafifletmek amacıyla atıldığı ifade ediliyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY