Trabzonspor'un Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün transfer politikasının genç yetenekler Abdülkadir Ömür, Umut Bozok ve Uğurcan Çakır için büyük bir zarara neden olduğunu itiraf etti. Doğan'ın yaptığı açıklamalara göre, bu oyuncuların satışlarındaki yanlış hamleler sonucu toplam zararın 45 milyon euro'yu aştığı görülüyor.

1461 Soğuksuspor U-18 Takımı Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyonluk Hedefliyor 1461 Soğuksuspor U-18 Takımı Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyonluk Hedefliyor

Abdülkadir Ömür'ün transferi konusunda Başkan Doğan, oyuncunun 25-26 milyon euro'ya satılamadığını belirtti. Ayrıca, Umut Bozok'un transferinde ödenen bonservis bedelinin de bu zarara dahil olduğunu söyledi. Sonuç olarak, bu iki oyuncunun kulüpten ayrılması işletmeye büyük bir mali yük getirdi.

Başkan Doğan, genç oyuncuların alt yapıdan gelmeleri durumunda en doğru teklif geldiğinde satılması gerektiğini vurgulayarak, gelecekte benzer hataların tekrarlanmaması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Uğurcan Çakır'ın Euro 2024'ten sonraki tekliflere açık olduğunu belirtti ve Euro 2022 öncesinde Sevilla'dan gelen 15 milyon euro'luk teklifin de reddedildiğini hatırlattı.

Trabzonspor'un bu transferlerde yaşadığı zarar, kulüp yönetiminin daha dikkatli bir şekilde transfer stratejisi oluşturması gerektiğini gösteriyor. Başkan Doğan'ın açıklamaları, kulüp yönetiminin gelecekteki transferlerde daha sağlam bir yol haritası oluşturmasına yardımcı olabilir.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT