Yazık ya gerçekten de yazık! Neye üzülüyoruz biliyor musunuz?
Sahadaki oyuncuların ve teknik ekibin Trabzon’u ve Trabzonspor’un beklentilerini anlamamış olmalarına!
Neye üzülüyoruz biliyor musunuz?
Şampiyonluk bağıra bağıra gitti de dört maçta dokuz puan kaybedilmesine, sahada ruhsuz bir futbol takımı olmasına! Neye üzülüyoruz biliyor musunuz?
Koskoca Trabzon şehrinin hayallerinin başka bahara kalmasına!
Trabzonspor iyi gitmiyor.
Bunun sebepleri çok açık ve net.
Başkan Ahmet Ağaoğlu kendi fikriyle değil başkalarının fikriyle kulüp yönetiyor!
Bunu sağırsultan dahi biliyor.
Trabzonspor'un kuruluşundan bu yana asbaşkanlık koltuğu İstanbul'a taşınmamıştı.
Ne olduysa niye bu sene asbaşkanlık koltuğu İstanbul'a taşındı!
İşte asıl sıkıntılar buradan başladı.
Takımın başında Ünal Karaman varken devre arasında ortada fol yok yumurta yok Karaman'ı gönderip onun yerine yardımcısı Hüseyin Çimşit'i getirmesi yanlıştır.
Tabi Ünal Karaman'la Başkan Ağaoğlu'nun arasında tesislerde geçen söz düellosu ayrı bir sorun.
Bir başkan Pandemi süreci içerisinde iki ay tesislerde kalır mı?
Kalmaz.

Futbolcusuna ayakkabılarını çıkartıp vermez!
Futbolcunun evine gidip yer sofrasında yemek yerken poz vermez.
Futbolcularla bu şekilde içli dışlı olursan başkan olarak seni kimse dinlemez.
Ağaoğlu her konuda yanlışa düşmüş ve düşürülmüştür.
Gerçek taraftara oynamak tehlikelidir.
Gerçekler acı da olsa söylenmelidir.
Bunu da cesur insanlar yapar.
Bu takım bu şekilde düzelmez. Başkan Ahmet Ağaoğlu bilmiyor olabilir ama tarih bunları yazar!
 
AKLINI BAŞINA TOPLA!
 
Trabzonspor yıllardır ne çekmişse futbolcular arasındaki gruplaşmalardan çekmiştir! Bu sezon herkes, "ohh be, takımda birlik beraberlik ve aile ortamı oluşturuldu. Küçüğü büyüğüne saygısı, büyüğün de küçüğüne sevgisi olduğunu" yazıp durduk.
Ne hikmetse, pandemi sonrası Trabzonspor'a bir haller olmaya başladı!
Alanyaspor maçında başlayan tepe üstü düşüş Denizli maçında zirve yaptı!
Takım içerisinde ne sevgi ne saygı ne de aile ortamı kaldı.
Trabzonspor o eski bunalımlı günlerine döndü!
Bordo-Mavililer şampiyonluk için kenetlenmesi gerirken, her nedense gruplaşmalar yaşanmaya başlandı!
Yerli ve yabancı diye futbolcular ikiye ayrılmaya başladılar!
Yerli futbolcuların başını çeken isim, bu işi biraz yakından izleyen herkesin çok iyi bildiği isim!
Trabzonspor kurumsallığına zarar vermemek adına ben bu ismi burada yazıp deşifre etmeyeceğim!
Ama bir ağabeyi olarak o kendini iyi bilen arkadaşa bir uyarı yapmak istiyorum!
Ya kendine çeki düzen verir ya da adını Konyaspor maçından sonra büyük puntularla yazıp kamuoyuna açıklarım!
Yeter artık!

Trabzonspor futbolcuların o ya da bu isim ya da yerli, yabancı ayırımı altında guruplaşmaktan geçmişte çok çekti ve çok da kaybetti!
Ne gruplaşması, bu nasıl bir iş, daha mürekkebi kurumadı, onca yazılıp çizildikten sonra, bundan önceki anlı şanlı ismi marka olmuş futbolcuların guruplaşmasından az mı çektik?
Onun için sana bir ağabey tavsiyesi, geldiğin yeri unutma, böyle gidersen gideceğin yer de belli!
Haddini aşma sen futbolunu oyna!
Trabzonspor'u Trabzonspor yapan değerleri iyi oku, analiz et ve üstüne üstelik Cemil Usta Sezonu olan bu sezonda o kahraman Trabzonsporlunun hayatına bir bak, bur araştır, oku ve ondan kendine ders çıkar ki, bu cefakar taraftar da seni gönlüne yerleşrirsin!
Yoksa bu şekilde devam edersen, sen de unutulup gidenlerin kervanına katılırsın, hem kendini bitirir, hem de Trabzonspor'a büyük zarar vermiş olursun!
Hiç kimse bugüne kadar Trabzonspor'dan büyük olmadı, oĺamadı, sen de olamazsın!
Ne zorluklarla bu formayı kaptığını ben biliyorum, yoksa sen biliyor musun?
Topa iki güzel vuruş yapmakla, iki ince hareket yapmakla büyük futbolcu olunmuyor!
Büyük futbolcu nasıl oluyor, onu önce efsane Trabzonspor kadrosundaki ağabeylerinin yaşamını okuyarak, bir de dünyada büyük futbolcuların yaşamını araştırarak öğrenmeye çalış!
Yoksa soluğu nerede alacağını ben biliyorum, sen bilmiyorsan müsait bir zamanda ben sana söylerim!
Benden sana bu yazı bir ağabey tavsiyesi olsun!
Aklını başına topla koçum!
 
VE KAPTAN SOSA'YA!
 
Kaptan Sosa, takım içerisindeki yabancı oyuncularla gruplaşma yapma.
Bunu yaparsan bu dünyanın her yerinde, oyun bozanlıktır, takıma ihanettir, başarıya darbe vurmaktır!
Sen bu takımın hem kaptanı hem de liderisin.
Sen geçen sene nasıl Onur ile Burak'ı hem hocana hem de yönetime şikayet ettiysen, senin hakkında da son aylarda bir çok şikayet geliyor. Düzelirsin diye bekledik ama ne fayda!
Takımın en profesyonel oyuncusu sensin ve takımın hem birinci kaptanı hem de ağabeyisin!
Birçok Avrupa ülkesi büyük takımlarında oynandın.
Ülkenin milli takımının formasını giydin.
Bırak yabancıların başını çekmeyi.
Bu saatten sonra sana bir şey kazandırmaz, aksine yapmış olduğun bu güzel kariyerini de baltalar!
Seni bu yöne iten nedenler varsa da sen bunları aşacak güçte ve tecrübedesin!
Daha önce başkalarının yaptığı hatalara bu kez sen düşme!
Trabzonspor’a geldiğinde yaşadığın ve yaşattığın onca sorun, sonrasında kendini düzelttiğinde bak ne güzel de ortadan kalktı ve hem yönetim hem de taraftar seni çok saygın bir yere oturttu.

Bundan sonra da bu Trabzonspor’da edindiğin yere bence zarar verecek hesapların içi ne girme! Girersen sen de diğerleri gibi olursun ve onlardan da bir farkın kalmaz!
Bir profesyonel futbolcu olarak Trabzonspor kulüp olarak büyük ekonomik zorluklar çekerken sen paranı tıkır tıkır alıyorsun!
O zaman edindiğin bu güzel kariyerine bir zarar getirecek hareketlerden uzak dur.
Buna hem senin hem de Trabzonspor'un ihtiyacı var!
 
TRİBÜNE OYNAMAK!
 

Trabzonspor Yönetimi Kurulu, Denizlispor maçı öncesinde bir ajansa sipariş verdiği “Bir nesil bu şampiyonluğu bekliyor” adı altında reklamlarını bilbordlara astırdı. Bu bir duygu kaybıdır. Alt yapıya adamı olanı al, cebi az çok para görmüş yeni zengin çocuklarını topla, yoksul ama gerçekten yetenekli çocukları arkaları olmadığı için kapı dışarı etmek başlı başına facia. Bu reklam Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin tribüne oynamasıdır. Bu bilbordlara ödediğiniz ücretlerle alt yapının önemli masrafların karşılayasıydınız daha kıymetli olurdu.
 
YAZ SPOR OYUNLARI
 
Trabzon’da deniz alanlarının hep yağmalandığı insanların bu alanlardan uzaklaştırıldığı dile getirildi. İlk kez Akçaabat’ta Mustafa Cumhur Parkı’nın arkasında bulunan ve atıl durumdaki sahil bandında aynı anda top oynanabilecek plaj futbolu, voleybol, hentbol alanları yapıldı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu seçildiğinde Spor Daire Başkanı tercihi tüm Türkiye’de spor organizasyonlarının lideri kabul edilen liyakatta tüm kesimlerce önemli bir değer olduğu bilinen Ayhan Pala’yı getirdi.
 
40.sı yapılan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu tüm spor kamuoyunun takdirini kazandı. Büyükşehir Belediyesi sivil toplum kuruluşları ve kulüplerle daha yakın işbirliğine gitti. Bu işbirliği çalışmaları spor adına güzel örnekleri de beraberinde getirmeye başladı. Çünkü son on yılın içerisinde Büyükşehir Belediyesi sporun, sanatın, kültürün içerisinde hiç yer almadı.
 
Büyükşehir Belediyesi ile Akçaabat Belediyesi güzel bir işbirliğine imza attı. Atıl durumda bulunan sahil bandında Trabzon’da ilk kez üç sahanın bir alanda olduğu futbol, voleybol, hentbol alanları oluşturuldu. Adına da ‘Yaz oyunları’ koyuldu. Bu alanda pandemi sürecinde olumsuz etkilenen çocuklar, gençler için hatta veteranlar için oyun sahaları yaptılar. Güzel de bir açılış yapıldı. Girişte hijyen kurallarına uygun mesafe bantları koyuldu. Alana gelen herkesin ateşi ölçüldü. Maske dağıtıldı. Hijden için dezenfektan verildi. Hassasiyet üst seviyeye çıkarıldı.
 
Açılışta konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM, bu etkinlik alanının oluşmasında verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU’na teşekkür etti. Pandemi süresinde bilim kurulu kararları dikkate alınarak spor etkinliklerinin yapılmasının gerçekleştirileceğini dile getirdi.
2023 Akçaabat Sebatspor’un kuruluşunun 100. Yılı bu kapsamda eski Akçaabat Sebatsporlu veteranlarının da açılış yer alması çok anlamlıydı. Kısa bir gösteri maçında katılanlar tarafından büyük zevkle izlendi.
 
Gençlerin ve çocukların kum sahalarda özgürce koşmaları, top oynamaları göstermiştir ki bu alanları çok özlemişler ve yeteneklerini göstermek istiyorlar. Onların heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi. Bilim kurulunun alacağı kararları sabırsızlıkla bekliyorlar.
 
Görülen o ki işbirliği olunca güzel şeyler ortaya çıkabiliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU’nun spora olan sevgisi ve desteği, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM’in sahillerine spor alanı kazandırma çabası, Spor Daire Başkanı Ayhan Pala’nın bilgi ve birimi, Akçaabatlı Marmara Üniversitesi Öğretim görevlisi Osman Kalyoncu’nun gayreti, Trabzon’da ilk kez üç sahalı bir alanı gençlerin ve çocukların hizmetine sundu. Spora yapılan her güzelliği bizlerde alkışlamaya devam edeceğiz.
 
GOSİ GRUBU NE YAPAR?
 
Sıcak yaz aylarında insanlar serin yerlerde oturup muhabbet etmek için İncirlik Mahallesi cami altında hem çaylarını yudumluyor hem de sohbetlerini yapıyorlar. İncirlik cami altında bulunan Çay Ocağı'nın her iki tarafında oturma yerleri var. Camiye gelen cemaat ve orada yaşayan insanlar, caminin ön tarafında toplanıp hem çaylarını içerler hem de sohbet ederler. Bir rivayete göre de ağızdan ağıza mahallede Gosi Grubu adı altında oluşan bu grubu herkes merak ediyor.
 
Cami altına gelen müşteriler Gosi Grubu’nun ne iş yaptığını, kimlerden oluştuğunu öğrenmeye çalışıyorlar, bir türlü sonuç alamıyorlar. Kurtuluş Mahallesi muhtar eski başağzası Şenol Tokul, Sucu Osman, Tekvando hocası Doğan Özivgen ve İncirlik Camii tuvaletinin sorumlusu Abdullah Çakır, Gosi grubu kimlerden oluşuyor bu isimleri araştırmaya başladılar. Ajan gibi bu işin peşine düşen Şenol Tokul eninde sonunda bu Gosi Grubu’nu bulup deşifre edeceğini söyledi.
 
BUNLARIN ÇILDIRMASINA AZ KALDI
 
Trabzonspor'un 20.haftada liderliği alıp 8 hafta sonra koltuğu Başakşehir'e bırakması üzerine mahalenin gençlerinden Sarı Ömer, Yandım Ali, eski çayçı Şenol ve Gödik Muhammed renkli pjamalarını giydiler. Bu dört kafadar Trabzonspor yüzünden iyice kafayı yediler.

İncirlik caminin yan tarafında bulunan Trabzon'un en eski hastanelerinden Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki psikiyatri bölümüne giden dört kafadar burada psikoljik tedavi görüyorlar. Dört dalton kafadar ''Denizlispor karşısında oynanan futbol alınan mağlubiyet bizi çıldırttı. Bizim iyi olmamızın tek sebebi Trabzonspor'un şampiyonluğu başka hiçbir şey bizi iyileştirmez. Yeter artık bu kadar isteksiz arzusuz ruhsuz bir takım görmedik. Bizlerin ne günahı var? Bu Trabzonspor bizi sonunda hastaneye yatıracak” dediler.