Trabzonspor'u konuk ettiği son altı Süper Lig maçını kazanamayan Beşiktaş'ın (4B 2M), iç sahada daha uzun bir galibiyet hasreti yaşadığı rakibi yine bordo-mavililerdi (Nisan 1978-Mart 1985 arasında sekiz maç). Beşiktaş'ın Trabzonspor'u konuk ettiği son sekiz Süper Lig maçında da karşılıklı goller atılırken (13-15); bu süreçteki dört galibiyet de 2-1, dört beraberlik de 2-2'lik skorlarla geldi (Beşiktaş 1G-3G Trabzonspor). Süper Lig'de çıktığı son üç maçı kaybeden Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez üst üste üç yenilgi aldı. 

Bordo-mavili ekip Eylül-Ekim 2015 arasındaki dönemden bu yana daha uzun bir seri yaşamazken (4 maç), Avcı'nın üst üste 4+ mağlubiyet aldığı son süreç Kasım 2010-Ocak 2011 arasındaydı (5 maç). Süper Lig'deki son üç maçında gol atamayan Beşiktaş'ın (1B 2M), bir yabancı teknik direktör yönetiminde üst üste dört karşılaşmayı boş geçtiği son süreç Mart-Nisan 1984 arasındaydı (Dorde Milic). Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım olan Beşiktaş (12), Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2010/11'den bu yana en yüksek sayısına ulaştı. Trabzonspor'un bu rekabette siyah-beyazlı ekibin filelerine gönderdiği son 10 golün sadece biri bu bölgedendi ancak bu gol ilk yarıdaki karşılaşmada geldi (Anastasios Bakasetas).

Trabzonspor'da Hedef Laszlo Benes Transferi; Abdullah Avcı'nın İsrarla İstediği Slovak Oyuncu İçin Temaslar Sürüyor Trabzonspor'da Hedef Laszlo Benes Transferi; Abdullah Avcı'nın İsrarla İstediği Slovak Oyuncu İçin Temaslar Sürüyor

Beşiktaş forması giyen Cenk Tosun'un Süper Lig kariyerinde en fazla iç saha golü attığı üç takımdan biri Trabzonspor (5; Alanyaspor ve Konyaspor ile birlikte) . Süper Lig'in 2010/11 sezonundan bu yana Beşiktaş'a karşı en fazla golde pay sahibi olan isim Edin Visca (3 gol & 9 asist). Bosna-Hersekli oyuncu, bu katkıların sadece birini Trabzonspor formasıyla yapabildi (1 gol). Fernando Santos, Süper Lig kariyerinde çıktığı dört maçın ikisinden mağlup ayrıldı (1G 1B). Beşiktaş tarihinde görev yaptığı ilk beş lig maçının üçünü kaybeden sadece iki teknik direktör bulunuyor: Dorde Milic (1G 1B 3M) ve Milos Milutinovic (2G 3M).
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT