Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'de Beşiktaş'ı kendi sahasında 3-0 mağlup etmişti ancak 2011/12 sezonundan bu yana Beşiktaş'ı ne iç sahada ne deplasmanda mağlup edemiyor.

Trabzonspor'un Transfer Bombası: Borna Barisic İle Anlaşma İmzalayacak. Transferin Detayları Ortaya Çıktı Trabzonspor'un Transfer Bombası: Borna Barisic İle Anlaşma İmzalayacak. Transferin Detayları Ortaya Çıktı

Beşiktaş ise son altı iç saha maçında Trabzonspor'u yenememiş ve bu alandaki galibiyet hasretini sürdürüyor. Aynı şekilde, Beşiktaş'ın deplasmanda uzun bir süredir Trabzonspor'a karşı galibiyeti bulunmuyor.

Süper Lig'de son üç maçını kaybeden Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde üst üste üç yenilgi aldı. Avcı, kariyerinde bu kadar kötü bir seri yaşamamıştı ve son olarak Kasım 2010-Ocak 2011 arasında üst üste 4+ mağlubiyet almıştı.

Beşiktaş ise bu sezon ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım konumunda ve bu istatistik, son 10 yılda en yüksek sayıya ulaştı.

Trabzonspor'un Beşiktaş'a karşı en fazla gol atan oyuncusu ise Edin Visca (3 gol & 9 asist) ve bu katkıların sadece biri Trabzonspor formasıyla geldi.

Teknik direktör Fernando Santos, Süper Lig kariyerindeki dört maçın ikisinden mağlup ayrıldı ve Beşiktaş tarihinde görev yaptığı ilk beş lig maçının üçünü kaybeden sadece iki teknik direktör bulunuyor: Dorde Milic ve Milos Milutinovic.

Trabzonspor ve Beşiktaş arasındaki bu rekabet, futbolseverlerin heyecanla beklediği bir mücadele olarak dikkat çekiyor.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN 

Editör: Ayşe Sancak