27 yaşındaki tecrübeli futbolcu, geçtiğimiz sezon Azerbaycan Premier Ligi'nde attığı 22 golle gol kralı olmuştu. Sheydayev'in Türkiye'ye dönüşü, hem Kocaelispor hem de Türk futbolseverleri heyecanlandırdı. Sağ-sol kanat forvet bölgelerinde görev alabilen yetenekli futbolcu, aynı zamanda santrafor pozisyonunda da etkili performans sergileyebiliyor.

Trabzonspor ile 2016/2017 sezonunda kısa bir süre beraber çalışan Sheydayev, 3 maçta forma giyip 1 gol kaydetmişti. Ardından farklı liglerde başarılı performanslarını sürdüren futbolcu, bu sezon Tayland Ligi'nde Buriram United formasıyla 15 maçta sahaya çıkarken, 1 gol atıp 4 asistle katkı sağladı.

Trabzonspor o iki yıldız için karar verdi; Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldızlar... Trabzonspor o iki yıldız için karar verdi; Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldızlar...

Kocaelispor, Ramil Sheydayev ile prensipte anlaşmaya varmış durumda. 1.5 yıllık bir sözleşme öngörülen transferde, oyuncunun kulübü ile sözleşmesini feshetmesinin ardından resmi imza töreninin yapılması bekleniyor. Sheydayev'in Kocaelispor'a dönüşü, hem takımının hücum gücünü artırması hem de Trabzonspor taraftarlarını nostaljik bir atmosfere sürüklemesi açısından önemli bir anı olacak.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT