Sokaklar Göle Döndü, Zemin Katları Su Bastı, Araçlar Yolda Kaldı, Elektrikler Kesildi

Trabzon'da gece yarısı etkisini artıran sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde mahallelerde cadde ve sokaklar göle döndü, bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımda aksamalar yaşanırken, bazı araçlar da yolda kaldı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda tıkanan rögarları açmak için çalışma gerçekleştirdi. Kentte bir süre elektrik kesintisi yaşandı.  Bu arada yağışların yarın akşam saatlerine kadar süreceği bilgisi üzerine belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlar sel, heyelan ve su baskınlarına karşı uyarılarak dikkatli olmaları istendi.
 
Görevimiz tehlike!
 
Trabzon'da aralıklarla sağanak etkisini sürdürüyor. Şiddetli yağmurun etkisiyle taşan dereler, devirdiği ağaçlarla birlikte önüne kattığı her şeyi denize sürüklüyor. Yomra ilçesinde taşan dere ağaç ve yataklarına atılan çöpleri Karadeniz'e taşıdı. Karadeniz'in yüzeyi ağaç ve çöplerle kaplandı. Sahile vuran ağaç dallarını görenler, kışlık yakacakları için toplamaya başladı. Yoldan bisikletleri ile geçen yabancı turistlerde odun toplayanları izledi.
 
Deniz Üstü Çöp
 
Şiddetli yağışlar sonrası taşkın derelerin getirdiği çamurlu su ve ağaç parçaları denizin rengini değiştirdi, sahiller ağaç parçaları ile doldu.
 
Elektrikler Kesildi

Trabzon'un Yomra ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle ilçenin bir çok kesiminde elektrik kesintisi yaşanıyor. Ayrıca Trabzon'un Ortahisar İlçesinde yapılan uyarıların ardından gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış bazı mahallelerde elektrik kesintisine neden oldu.

Ulaşım Durdu
 
Aşırı yağış nedeniyle Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi ve Yaylacık mevkiinde Karadeniz Sahil yolu üzerinde su birikintileri oluştu. Araçlar ilerlemekte güçlük yalarken uzun araç kuyrukları oluştu.
 
Çamur Vadisi
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Zağnos Vadisi’nde ise durum farklı değildi. Vadi yağan yağmurun ardından çamur gölüne dönerken, orada bulunan çadırlarında çamurdan etkilendiği görüldü.
 
Beşirli Doldu Taştı

Etkili olan yağış nedeniyle Beşirli Mahallesi Devlet Karayolunda su birikti. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti. O anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Emniyet Devreye Girdi
 
Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’te Trabzon il genelinde izinli olanlarda dahil bütün polisleri göreve çağırdı.  Polisler, trafiği düzenlemek için gece boyu çalışırken karayollarının tıkanmaması için de bütün gayretlerini gösterdi. Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, özellikle rögar kapaklarının tıkanması sonrasında karayollarına biriken suların tahliye etmek için de görevlileri olmamasına rağmen can siperane çalışmaları vatandaşın takdirini kazandı. 

'Can kaybı ve ciddi bir mal kaybı yok'

Yaşanan olayla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ''Büyükşehir ve TİSKİ olarak tüm gücümüzle sahada, yağmurun olumsuz etkilerini bertaraf etmek için çalışıyoruz. Can kaybı ve ciddi bir mal kaybı yok çok şükür... Şehirde yağmurdan kaynaklanan çok önemli bir sorun kalmadı’’ ifadelerini kullandı. Öte yandan Yeşiltepe Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı ile Beşirli Mahallesi sahil kesiminde yaşanan ulaşım sorunu tamamen ortadan kalktı.

Turuncu Uyarı
 
Trabzon’da son günlerde meydana gelen aşırı yağmurlar ve sel taşkınları hayatı olumsuz etkiliyor. Meteorolojiden Doğu Karadeniz için SARI uyarı yapılmış ve vatandaşların dikkatli olması istenmişti. Uyarının ardından dün gece saatlerinde meydana gelen şiddetli yağı bir çok yerde su baskınlarına neden oldu. Bugün ise Trabzon ve Doğu Karadeniz için bir uyarı daha yapıldı. Meteoroloji SARI olan uyarı derecesi TURUNCU’ya yükseltilerek daha şidddetli yağmurların beklendiği belirtildi.
 
Turuncu
 
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.