Vefat haberini sosyal medyasından duyuran Nuri Aydın ablası için duygusal mesaj yayınladı:

İşte o sözler: 

‘1960 yılında Dumlupınar İlkokulundan mezun olan ablam, 1963 yılında Trabzon Kız Ortaokulundan Başarıyla mezun oluyor. 1963-1964-1965 yılında her sene iftihara geçerek Trabzon Lisesinden mezun oluyor. Sonraki yıllarda Trabzon Lisesinde okurken bizzat Coğrafya öğretmeni İsmail Hakkı Berkman, Fort Osman, Fahri Başer gibi efsane hocalarımızın direkt ağzından dinlediğim diğer öğretmenlerimizin de anlattığını duyduğum Asiye Aydın dersten 9 notu aldığı zaman ağlardı, anlatımları çok onur vericiydi. Sınıf arkadaşlarına evimizde ders çalıştırdığına bizzat kendim tanığım. Karnemde getirdiğim bir çok zayıf’ı onun çalıştırmalarıyla geçerek kurtardım.Temelini ablamın attığı katkılarla Üniversite mezunu oldum. 1966 yılında Fatih Eğitim Fakültesi Matematik bölümünde 1 yıl okuduktan sonra 1967 yılında çok yüksek puanla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine Kaydoldu. Daha sonra Babam Cafer Hoca’nın isteği ile Ankara Eczacılık Fakültesine geçiş yaptı. 1970-1971 döneminde fakülteyi 1.lik ile bitirdi. Doğduğum yere hizmet etmek istiyorum diyerek Çaykaranın Tarihindeki ilk Eczanesini açtı. Daha sonra Milletvekili olan Kemalettin Göktaş, Belediye Meclis üyeliği yapan Ecz.Ömer Gürsoy, SHP Trabzon İl Başkanlığı yapan Ecz.Müslüm Tokgöz’ün stajyer hocalığını yaptı. 1974 yılına kadar gece gündüz memleketine hizmet etti.Sahibi olduğu Çaykara Eczanesini Yine Çaykaralı Ecz.Necdet Durgun’a devrederek Trabzona yerleşiyor, Numune Hastahanesi polikliniğinin karşısında Barış Harekatından esinlenerek Kıbrıs İsmini verdiği Eczanesini açıyor. Daha sonra Kunduracılar Caddesine taşınıyor, sonrasında satın aldığı tarihi binada görevini sürdürüyor. Annem’in kanser rahatsızlığı nedeniyle bir süre eczaneyi kapatıyor, hem tıbbi hem de bitkisel karışımları kullanarak dağları dereleri dolanarak doktorların 6 ay ömür biçtikleri annemi 9 yıl yaşatıyor daha sonra Emperyal Hastahanesi arkasında yeniden eczanesini açarak günümüze kadar hizmetini sürdürdü.

Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı

Kızılay yöneticilerinden, Yuva çocuklarından,çevremdeki insanlardan yaptığı hayırlı işleri öğrendikçe Ablam Ecz.Asiye Aydın ile gurur duyardım.

Bütün Trabzonun bildiği gibi herkesin sağlık sorunlarına çözüm bulan ablam malesef ki kendi sağlığına çare bulamadı. Yattığı Tıp fakültesi yoğun bakımda 3 hafta üzerine hayata veda etti.

3 yıl önce Eczacı odaları tarafından 50. Yıl hizmet ödülüne layık görülen Ablam 55 yıl insanlık alemine yardımcı oldun ama bu devran seni affetmedi, iyilik meleği olan seni de yedi.

Cenazesi 17-02-2024 Cumartesi günü Baba Cafer Hoca’nın Baş İmamlığını yaptığı İskenderpaşa Camiinde kılınacak olan öğlen Namazından sonra Bahçecikteki aile kabristanına defnedilecektir.

Anneme, Babama, Melikeme, Şeroma selam söyle.Aydın ailesine kardeşlerime, bana çocuklarıma, yeğenlerime, fakire fukaraya, garibe gurabaya katkılarını asla unutmayacağız. Seni mezarlara değil kalbimizin sevgi yumaklarına gömeceğiz. Işıklar içerisinde uyu.’

Editör: Birol Sancak