Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in ertelenen 16. haftasında Papara Park'ta Samsunspor ile karşı karşıya geldi. Avrupa hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemeyi amaçlayan Bordo-Mavili ekip, karşılaşmaya galibiyet parolasıyla çıktı ve kontrollü bir oyunla Samsunspor kalesine yüklenmeye başladı.

Mücadelenin 21. dakikasında Bakasetas'ın serbest vuruşunu kullandığı anda, savunma arkasına iyi koşan Benkovic, düzgün bir kafa vuruşu ile Okan'ı avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Trabzonspor, bu golle üstünlüğü ele geçirdi.

Trabzonspor, Gaziantep FK Karşısında Muhteşem Geri Dönüşle Galip Geldi: 4-2 Trabzonspor, Gaziantep FK Karşısında Muhteşem Geri Dönüşle Galip Geldi: 4-2

Ancak 33. dakikada Alim'in hatalı geri pasında araya giren Visca, kaleci Okan'ı geçmeye çalışırken başarılı olamadı ve Bordo-Mavili ekip mutlak bir golden oldu. 40. dakikada Visca'nın köşe atışında Onuachu'nun kafa vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. Fakat 45+2. dakikada Visca'nın arka direğe yaptığı orta, Onuachu'nun skoru 2-0 yapacak golünü kaydetmesine izin verdi. İlk yarı, Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Müsabakanın ikinci yarısı ise oldukça tempolu başladı. İki takım da ilk dakikalarda net pozisyonlar buldu. İlk ciddi atak Samsunspor'dan geldi, ancak kaleci Uğurcan Çakır, mutlak bir gole izin vermedi. Sonrasında Trabzonspor'un atakları sırasında önce Visca, sonra Bakasetas, kaleci Okan'a takıldı.

77.dakikada Mehmet Can'ın pasında Bakasetas'ın şutu üstten auta gitti. 80. dakikada ise Visca'nın sert vuruşu, yine kaleci Okan'ı geçemedi. Karşılaşmanın 88. dakikasında Visca'nın pasında Bakasetas'ın sert şutunda yine kaleci Okan, golü önledi.

Müsabakanın 90+3. dakikasında Samsunspor'un gelişen atağında Bakasetas'ın ceza sahasında yaptığı faul sonrası konuk takım penaltı kazandı. Taylan, penaltı atışını gole çevirerek skoru 2-1'e getirdi. Ancak 90 dakika sonunda Trabzonspor, 2-1'lik galibiyetle sahadan ayrılarak evindeki iki maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı ve bu zaferle mutluluğu yaşadı.

STAT: Papara Park

HAKEMLER: Cihan Aydın*, Deniz Caner Özaral*, Hakan Yemişken*

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır***, Larsen** (Dk.75 Mehmet Can**), Baniya***, Benkovic***, Eren Elmalı**, Berat Özdemir** (Dk.75 EnisBardhi**), Mendy***, Bakasetas***, Visca***, Fountas** (Dk.85 Umut Güneş*), Onuachu***

SAMSUNSPOR: Okan**, Haluk**, Satka**, Alim Öztürk**, Soner* (Dk.46 Zeki Yavru*), Taylan**, Bennasser* (Dk.62 Flavien Tait*), Muhammed** (Dk.62 Fofana*), Holse* (Dk.62 Ercan*), Emre**, Mouandilmadj* (Dk.80 Dimata*)

GOLLER: Dk.21 Benkovic, Dk.45+1 Onuachu (Trabzonspor), Dk.90+3 Taylan (P) (Samsunspor)

SARI KARTLAR: Benkovic, Fountas, Mehmet Can (Trabzonspor), Haluk (Samsunspor)

Taka

Editör: Doğukan ÖZKURT