15 Aralık'ta başlayan tahliyeler ile birlikte 45 bini aşkın sivil ve muhalifin Esed rejiminin zulmünden kurtulduğu ifade edildi.
Esed rejimi ve İran destekli milislerin saldırıları altındaki Halep'te yaşayan sivil ve muhaliflerin tahliyesi tamamlandı.

15 Aralık'ta başlayan tahliyeler kapsamında ilk gün 7 bin 500 sivil ve muhalif tahliye edilerek Halep'in Raşidin bölgesine getirildi. 7 gün devam eden tahliye süreci dün itibari ile tamamlandı. Halep'ten dün yola çıkan ve çoğunluğu silahlı muhaliflerden oluşan Haleplileri taşıyan 5 otobüs, 30 araçtan oluşan son konvoyda ise Raşidin bölgesine ulaştı. Bugün ise yaklaşık 3 bin 500 kişinin bulunduğu 10 otobüs ve 420 özel araçlık konvoy bölgeden tahliye edildi.

Böylece tahliyelerin başladığı 15 Aralık'tan beri Halep'ten 45 bini aşık sivil ve muhalif, yüzlerce otobüs ve binlerce sivil araçla Halep'ten çıkış yapmış oldu. İdlib'e bağlı Fua ve Kefreya'dan ise toplamda 2 bin kişilik Şii milis ve sivil tahliye edilerek Esed rejiminin denetiminde olan Halep'e gönderildi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi ise 4 bin muhalif savaşçının daha Halep'i terk ettiğini açıkladı.

Halepli sivil ve muhaliflerin kentten tahliye edilmesinden sonra açıklama yapan Esed rejimi ise kentin tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.
 
Editör: TE Bilisim