İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde bir toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

"Bu Milleti Bölemeyecekler"

Terör örgütlerine dağları ve şehirleri dar eden bir orduya sahibiz. Dün Hakkari'de 19, bu sabah Erzincan Kutu Deresi'nde 15 terörist etkisiz hale getirildi. Bu milleti bölemeyecekler. Bölmek isteyenler bunun bedelini ödeyecekler.

Ordu FETÖ'den Temizlendi

15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet şebekesi mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun kabiliyet seviyesi artmıştır. İnlerine girdiler, gereğini yapıyorlar. Ordumuz emirleri başkalarından alan mankurtlardan temizlendi.
Sincar Ve Mahmur'a İzin Yok

Kilis'in güvenliğini sağlamışken, Amanosları boynu bükük bırakamayız. Kandil'i terör örgütünün başına yıkarken Sincar'da Mahmur'da yeni fitne ocaklarının yakılmasına izin veremeyiz. Musul'daki, Kerkek'teki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız.

"DEAŞ'a Gerekli Dersi Vereceğiz"

Şu anda Suriye bize 911 kilometre, Irak 350 kilometre ve biz oralardan tehdit altındayız. Buna gerekli cevabı vermek durumundayız. YPG/PYD, DEAŞ'a gerekli dersi vereceğiz, veriyoruz.

Erdoğan'dan AB'ye Hodri Meydan

Türkiye afra tafra yapılacak bir ülke değil. İçeride de bu tipler var. Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Onların solak partileri ile Türkiye'nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söyleyince beyfendiler rahatsız oluyor. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz. Daha bu işin başı.

54 Yıldır Türkiye'yi Oyalayan AB'ye Üyelik Tepkisi

Açık konuşuyorum; her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim 'Avrupa'daki gelişmelere neden müdahil oluyorsunuz?' diyorsa kesinlikle ülkemize kötülüğü vardır. Bizim kimseye husumetimiz yok, tam tersine mümkün olan en ileri sosyal ilişkileri kurmak istiyoruz. Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten AB'ye ne diyeceğiz?

NATO Ülkeleri PKK'ya Silah Veriyor

Her kim gelip burnumuzun dibimde ülkemizi parçalamak için terör örgütleriyle iş birliği yaparsa külahları değişiriz. Terör örgütleri için Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan her ülkeyi, aklına başına devşirmesi için uyarıyoruz. Bir taraftan NATO'da beraber olacağız. Bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey? Televizyon programlarında konuşanlara sesleniyorum; bu hesabı da iyi yapın! Dünyanın her yerinde kural aynıdır; terör örgütüne destek veren onlarla aynı saftadır.
 

Editör: TE Bilisim