Toplantıya; İl Başkanı Cevat Kurt, İl Başkan Yardımcıları, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve il eski başkanı Mahmut Çizmecioğlu katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Cevat kurt, ülkenin çok hassas bir referandum oylama sürecinden geçtiğini belirterek, siyasileri halkı kutuplaştırıcı üsluplardan uzak durmaya davet etti. 

Başkan Cevat Kurt yaptığı açıklamada; “Biz ülkemizi ve milletimizi çok seviyoruz. Bu cennet vatanda huzur ve güven ortamında, herkesin ekonomik paydan hakkına düşeni gerçek manada almasını ve insanca onurlu bir yaşam sürmesini istiyoruz. İnansımızın ve bütün insanlığın dünya ve ahret saadeti için çalışıyoruz. Sorumlu siyasetimiz gereği her zaman hakkı söylemeyi ilke edindik.” dedi. 
 “Asker ol dediler olduk, işçi ol dediler olduk, kısacası ülkemiz menfaatleri için ne olmamız gerektiği söylenmişse hepsini severek yerine getirdik” diyen Kurt, “Hakkı ve doğruları söylerken her zaman adalet terazimizin şaşmaması için gayret gösteriyoruz. Ülkemizde yaşayan bütün insanları kardeş kabul ederek ve hiç kimseyi ötekileştirmeden anlatmak istediklerimizi ifade ediyoruz. Birinci dünya savaşından beri bu aziz millet birçok badireler atlatmak zorunda kalmış, çok ağır bedeller ödemiştir. Bizim büyük millet olmamız lafta değildir.  

Çünkü bu ağır bedelleri öderken gönüllülük esasına göre hareket etmişizdir. Tarih boyunca, birlik ve dirliğimiz devam ettiği sürece bizi hiç kimse yenemedi. Düşmanlarımız her zaman önümüzde eğildi. İçimizde ki iş bilmez beceriksiz yöneticiler ve işbirlikçiler nedeni ile sıkıntıların biri bitmeden öbürünü yaşamak zorunda kaldık. Siyasi gelecek endişesi ile, mili şuurdan yoksun hareket eden yöneticiler bu aziz millete bir çok sıkıntıyı yaşatmış oldu” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim