Trabzon Üniversitesi’nde düzenlenen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve protokol üyeleri fidan dikti, fidanlara can suyu verdi. Türkiye’de 81 ilde 2023 noktada eşzamanlı olarak saat 11.11’de başlatılan fidan dikiminde Trabzon Üniversitesi Kampüsü’nde 12 bin fidan dikildiği açıklandı.

"Yeni nefes alanları oluşturuyoruz" 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen "Geleceğe Nefes- 11 Milyon Fidan" kampanyasına katıldı.
Kanuni ve Pelitli mahallelerinde öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturan Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi'nin bugüne kadar 47 bin 999 fidanı toprak buluşturduğunu kaydetti. 



"Ağaçlarla iç içe büyüdük" 

Ortahisar'ı daha yeşil hale getirmek için, boş alanlara fidan dikimi yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Bizler yeşil, ormanları bol bir şehirde dünyaya geldik. Çocukluğumuz doğayla, ağaçlarla iç içe geçti, onlarla birlikte büyüdük. O nedenle ormanların yaşamımızda ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Gelecek nesillere tıpkı bizim çocukluğumuzda olduğu gibi, daha yeşil, ormanlarla iç içe bir çevre bırakmak için, fidan dikmeye her bir vatandaşımız özen göstermeli. Sadece fidan dikmekle bu iş bitmiyor.

Aynı zamanda diktiğimiz fidanların bakımını üstlenmeliyiz, dikkatle bunların büyüyüp büyümediğini kontrol etmeliyiz. Genç nesillerimize de  bu bilinci aşılamalıyız. Şimdi burada öğrencilerimizle, çocuklarımızla birlikte fidan dikiyoruz. Belediye olarak Ortahisar'ımızı daha yeşil bir hale getirmek için, neredeyse boş bulduğumuz her alana fidan dikiyoruz. Hepimizin soluklanacağı yeni nefes alanları oluşturuyoruz." diye konuştu.  

Namaz Dağında Fidan Dikti 

Tarın ve Orman Bakanlığı'nın 81 ilde 2 bin 23 noktada gerçekleştirdiği Geleceğe Nefes projesi ile bugün 11 milyon fidan toprakla buluşuyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile birlikte eline kazma, kürek alarak fidan dikti, kameralar poz verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Solu da Namaz Dağı'nda fidan dikti. "Orman Bakanlığımız bugün bütün dünyayı kucaklayacak bir adım atıyor" diyerek tebrik eden Soylu, "Buraya gelen yüzlerce insana, ağaç dikmek için gönüllü olan herkesi tebrik ediyorum.

Büyük bir heyecan duyuyoruz. Burası çok önemli bir yer. Karşısı Cüdi Dağı, sağımız Gabar. Bir taraf Van. Burası Şırnak'ı tam tepeden gören bir seyir terası. Sayın Valimiz ile de arkadaşlarımızla da konuştuk. 2 bin 200 fidandan sonra da bu alanı biraz daha ağaçlandıracaklar. Burası Şırnaklıların haftasonu geldiklerinde rahat nefes alabilecekleri bir piknik alanı olacak. Namaz Dağı'ndan geleceğe bir nefes verecekler" diye konuştu. Soylu, "Cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin başına gelmesinden itibaren Türkiye bu konuda farklı bir bakış ortaya koydu. Dünyada orman alanı azalırken Türkiye'de orman alanı çoğalıyor. Bunu bizden sonraki nesillere de güzel bir sorumluluk ve güçlü bir emanet olarak bırakacağız" sözlerini kaydetti.
Editör: TE Bilisim