Pekşen ayrıca Varlık Fonu kapsamına alınan kamu kuruluşları arasındaki Türk Hava Yolları’nın (THY) geçen yıl zararının da 6.5 milyar Türk lirası olduğunu açıkladı. Pekşen, “Müjdat Gezen'e, Müjdat Gezen Kültür Merkezine yapılmış olan saldırıyı değerlendirmek isterim. Kınamıyorum, kınanacak nesi var bu alçakça saldırının? Yalnızca nitelendirilmesi olabilir. 

Müjdat Gezenler, Uğur Dündarlar, Bekir Coşkunlar, Yılmaz Özdiller bu ülkenin vicdanıdır vicdan. Vicdan halkın sesidir. Halkın sesini kısmaya çalışabilirler, halkın sesini yok etmeye çalışabilirler, halka rağmen halkı susturmaya çalışabilirler ama emin olun ki Müjdat Gezenler de, Uğur Dündarlar da, Sokratesler de konuşmaya devam ederler. Uğur Mumcuları susturamadıkları gibi bu aydın, bu çağdaş, bu yiğit yazarları da susturmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Ben, bir milletvekili olarak bu konuda lütfen gereken hassasiyetin gösterilmesini istiyorum. 

Zarar Büyük

Sayın Başkan, saygıdeğer milletvekilleri; Türk Hava Yollarıyla ilgili daha önce bu kürsüye geldiğimde Türk Hava Yollarının yönetim zafiyetinin Türkiye için nasıl büyük bir mali tabloya sebep olacağını da burada anlatmıştım, o günlerde altını çizerek vurgulamıştım, dünyanın en büyük Airbus filosuna sahip olan bir hava yolu şirketi çok kötü bir yönetimle maalesef o uçaklarını bugün meydanlarda tutmakta ve uçuştan alıkoymak zorunda kaldı. 

Birçok ülkeden uçuşlarını geri çektiği gibi, birçok uçak da zaten boş uçmakta, yolcu bulmakta güçlük çekmektedir. Yine, dünyanın birçok ülkesinde Türk Hava Yolları artık bir uçuş tercihi olarak kullanılmamaktadır. Nitekim önümüze gelen bilançoya baktığınız zaman, vergi dairesine verilmiş olan bu bilançosu, net rakam 6 milyar 493 milyon 116 bin 492 lira zarar. Yani bu tüyü bitmemiş yetim insanların, hani söylüyorsunuz ya, beytülmalın hakkını yandaş bir bürokratın emrine vermişler ve tam 6,5 milyar liralık bir zarar bugün Türk halkının önüne konulmuş” dedi.
 
Editör: TE Bilisim