500 kilometrelik sınır hattında ABD askerlerine zarar vermeyecek şekilde tüm planların hazır olduğunu söyleyen Erdoğan, “Türkiye’ye silah doğrultup da iflah olan görülmemiştir. Bunların sonu da aynı olacak. Operasyon her an başlayabilir” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 projenin toplu açılış törenine katıldı. Törendeki konuşmasında terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, şunları söyledi:

Türkiye'nin kendinden emin şekilde hakkını savunabilmesinin gerisinde ülkemizi 16 yılda 3.5 kat büyütmemizin verdiği güven var. İşte Zeydindalı'nda bunu yaşadık. İşte en son Sincar'da bunu yaşadık. Şimdi kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz.

Teröristler Gitmeli

Sayın Trump ile konuştuk.

Fırat'ın doğusuna teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz. Çünkü bizi rahatsız ediyorlar. Madem ki biz Amerika ile stratejik ortağız, o zaman gereğini yapmamız lazım.

Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğimizi Konya'dan bir daha söylüyorum. Sadece söylemekle kalmıyorum 3 ayrı operasyonla bunu zaten icra ettik. Diğer bölgelerde büyük ölçüde oyunu bozduk. Şimdi sıra Fırat'ın doğusunda. Bölgedeki teröristleri alenen himaye edenlere sesleniyorum, yanlış yapıyorsunuz vazgeçin.

Geçtiğimiz hafta Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Şimdi takipteyiz. Sayın Trump'la da görüştük ve kendileri olumlu cevap verdiler. Bölgedeki son terörist etkisiz hale gelene kadar Suriye topraklarını karış karış tarayacağız.

Her An Başlayabiliriz

Yıllarca bizi Münbiç'te oyalayan şimdi de bize Fırat'ın doğusuyla ilgili sözler verenlerin bu sözleri yerine getirmesi lazım.

Yaklaşık 500 kilometrelik sınır hattında Amerikan askerlerine zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz. Hep söylüyorum ya bir gece ansızın gelebiliriz. Bu şifreyi unutmasınlar.
Terör örgütü mensupları güya bize karşı tedbir alıyorlarmış, tüneller kazıyorlarmış.

Ama korkunun ecele faydası yok. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim askerimiz ve ÖSO'nun cengaverleri geldiğinde o çukurlara gömülmekten kurtulamayacaklar. Türkiye'ye düşmanlık edip hele hele silah doğrultup da iflah olan görülmemiştir. Bunların sonu da aynı olacak.

'Sokağa Çağıran Anında Bedel Öder'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın sokak çağrısı yapmasına da tepki gösteren Erdoğan, "Bu ara Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir sokağa çağırıyor. Haddini bil.

Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu milletle dalga geçilmez. Benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur. Bay Kemal, 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'ndan tankların arasından kaçtın, Bakırköy Belediyesi'ne gittin, ama bu defa kaçamazsın.

Bu ifadeleri kullanırken dikkatli kullan. Anında bedel ödersin. Ha eğer bir şey yapacaksan, 31 Mart'ta sandık var. Çalış senin de olsun. Ne diyor, 'Bütün belediyeler CHP'li olacak'. 31 Mart'ta göreceğiz" diye konuştu.

Eski Türkiye Artık Yok

Türkiye üzerinde oyun oynamaya kalkanların tezgahlarının başarısız olduğunu söyleyen Erdoğan, "Eski Türkiye yok artık. Gezi dediler, 10-12 tane ağaç taşınacak diye kıyamet kopardılar. Dedik ki 'Yapmayın, yanlış yapıyorsunuz' dinlemediler. Bay Kemal, Taksim Meydanı'na geldi. Dolmabahçe'de Bezmialem Valide Sultan Cami'ne bira şişeleriyle girdiler, bunlar böyle ahlaksız. İş makinalarıyla yolları mahvettiler. Ama sonunda Gezicileri derdest ettik. 17-25 Aralık'ta emniyet, yargı darbesine teşebbüs ettiler. Çukur eylemleriyle Güneydoğu'daki mahalleleri işgale yeltenenleri güvenlik güçlerimiz açtıkları çukurlara gömdü. Çözüm süreci dedik, önlerini açtık yanaşmadılar. Ama şimdi bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş" dedi.
Editör: TE Bilisim