Trabzon’da hem Büyükşehir hem de Ortahisar’da İYİ Partiyi destekleme anlaşmasına varıldı. Bu karar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Olağanüstü kurultay için Muharrem İnce yanlılarına imza verenleri cezalandırma olarak yorumlandı.

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri işbirliğiyle sonuçlandı. CHP ve İYİ Partili heyetler arasında yapılan görüşmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ortak basın toplantısı düzenleyerek iş birliği kararını gazetecilere açıkladı.

İki parti heyetlerinin gün içindeki görüşmelerinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki Genel Sekreter Cihan Paçacı, Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile CHP Genel Merkezi'ne geldi.
Akşener'i parti genel merkezine gelişinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Akşener, yaklaşık 40 dakika süren görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde İYİ Parti desteğini CHP’ye verecek, Gaziantep ve Trabzon başta olmak üzere merkez sağın güçlü olduğu iller ve bazı ilçelerde de CHp iyi partiyi destekleyecek.

Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçime birlikte girme kararı aldı. İYİ Parti Ordu ve Samsun’u CHP’ye bırakırken Trabzon’u aldı ve hem Büyükşehir hem de Ortahisar’da İYİ Partiyi destekleme anlaşmasına varıldı. Bu karar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Olağanüstü kurultay için miza toplayan Muharrem Usta7ya destek verenleri cezalandırma olarak yorumlandı.
 
Editör: TE Bilisim