Belarus ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Belarus'a ilk resmi ziyaretimiz olacak ve ilişkiler giderek iyi yönde ilerliyor. Belarus sonrası Almanya'da Şansölye Merkel ile görüşme gerçekleştireceğiz. Almanya ile köklü ilişkilerimiz bulunmaktadır. Almanya'nın bölücü terör örgütüne yönelik kararlı tutumu müspet bir gelişmedir. Aşırı milliyetçilik akımlarına karşı tedbir alınması da görüşeceğimiz konular arasında yer alıyor" dedi.

"Helikopterin düşürüldüğüne yönelik delil yok"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Suriye'de düşen ATAK helikopteriyle ilgili soruya, "Helikopterin düşürüldüğüne yönelik delil yok" şeklinde yanıt verdi.
Başbakan Binali Yıldırım Açıklamasına Şöyle Devam Etti:

Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok. Fakat bütün ihtimalleri gözardı etmeden bir kaza kırım heyeti oluşturuldu Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde. Bu çalışma halihazırda devam ediyor, henüz tamamlanmış değil.

"Yunanistan Ve Türkiye Genelkurmay Başkanları Bir Araya Gelecekler"

Başbakan Yıldırım, son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan gerilim ve Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüşmesine ilişkin ise şunları kaydetti:

Ege Denizi Yunanistan'la aramızda dostluk denizi olmalıdır. Ege'de zaman zaman baş gösteren gerilimler yeni değil. Her türlü sorunu konuşarak çözebiliriz. Bunları kendilerine açıkladık. Bir ihlal varsa karşı taraflı olur. Dolayısıyla karşılıklı dikkatli olmak gerekiyor. NATO Genelkurmaylar başkanları toplantısı olacak. İki ülkenin Genelkurmay Başkanları mayıs ayında NATO Genelkurmay Başkanları toplantısında bir araya gelip sahadaki bu yaşanan sorunların daha da tırmanmaması için gerekli tedbirleri karşılıklı görüşmüş olacak.

Başbakan Binali Yıldırım açıklamasına şöyle devam etti:

Gerginliklerden uzak kalınmasının iki ülke ilişkileri açısından daha hayırlı olacağını açık sözlülükle kendisine ifade ettik. Son günlerde Kardak kayalıklarıyla başlayan bu gerilimde bazı ihlaller olmuş ve buna karşılık verilmiştir. Bundan sonrasının daha sakin, karşılıklı anlayış içerisinde ve sürekli iletişim hattının açık olmasıyla, siyasi ve diplomatik alanda çözülmesi yönünde bir mutabakata vardık.

Milli Mutabakat Komisyonu

Bu konuda her iki partinin görevlendirilen heyeti çalışmalarını tamamladı. Parti liderleri tarafından son şekli verilecek ve böylece mutabakat metni kamuoyuyla paylaşılmış olacak.
Editör: TE Bilisim