Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılına ihraç edilenden fazla öğretmenin dahil olacağını söyledi. Bakan Yılmaz, '40 bin norm fazlası öğretmenimizi etkin kullanacağız. Şubat'ta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız. Mülakatları tamamlanırsa 20 bin öğretmenimizi de Ekim ayı içinde göreve başlatacağız' dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde karayolu ile Ankara'dan memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz burada, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından Tarihi Sivas Kalesi'ndeki aile çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Mehmet Habip Soluk, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Belediye Başkanı Vekili Erdal Karaca, partililer ve vatandaşlar katıldı.

'Zafer Ölümden Korkmayanlarındır'

Burada konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye'yi bölmek isteyenlere milletin fırsat vermediğini belirterek, şunları söyledi: 'Bu ülke 15 Temmuz'da adeta uçurumun kenarına geldi. Rabbimizin yardımıyla, halkımızın kendi iradesine sahip çıkma kararlılığıyla uçurumun kenarından döndük. Allah göstermesin uçurumdan düşseydik herhalde tek parça bulabilmek mümkün değildi. Zaten gayede oydu. Uçurumdan düşen kimse tek parça halinde kalmazdı. Türkiye'yi parçalamak bölmek istiyorlardı, bu millet ferasetiyle, basiretiyle birliği ve beraberliğiyle buna fırsat vermedi. Allah'a hamd olsun. Özü nedir? Zafer kimindir? Zafer ölümden korkmayanlarındır. O gün gördük değil mi? Ellerinde hiçbir silah yok, tankı, yok, topu yok, helikopteri yok, uçağı yok. İki tane rakip güç değil. Ama bir tarafı size ait olan, devlete ait olan, millete ait olan bütün silahlar ele geçirilmiş, ihanet içerisinde halka karşı kullanılıyor. Bu milletin elinde tek bir silah dahi yok. Ama buna rağmen kazandı. Niye kazandı. Çünkü biz biliyoruz ki, haklı olan kazanır. Bu millet haklıydı, haklı olduğu için de kazandı. Dolayısıyla bu milletin bir bireyi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Allah'a hamd olsun, bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece bundan sonra böyle plan yapanların sayısı azalacaktır diye düşünüyorum. Onlar, böyle bir darbe olduğunda halkın bir kısmının kendilerini destekleyeceğini düşünüyorlardı. Ama yanıldılar. Bu millet zor gününde, zor zamanlarında hangi parti, hangi inanç, hangi mezhep, hangi etnik kimliği olduğuna bakmaksızın bir ve beraber olduğunu gösterdi. ve Türkiye'nin üzerine plan yapmayın diye dünyaya mesajını verdi. Bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece Türkiye'nin üzerine plan yapanların planı bozulacaktır.'

Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara ise acil şifalar dileyen Bakan Yılmaz, 'Bizim vazifemiz nedir, bu olanları unutmamak. Şehitlerimizi unutmamak. Bu olayı iyi anlayıp bizden sonra gelecek nesillere de mutlaka aktarmamız lazım. Hemen hemen bütün şehitlerimizin ismini yeni açtığımız okullara verdik. Ama vatan ne demektir, şehadet ne demektir, milli irade ne demektir, millet ne demektir bizim bunları bundan sonra gelecek nesillere aktarmamız lazım. Burada herkese görev düşüyor' dedi.

'Norm Fazlası Öğretmenimizi Etkin Kullanacağız'

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen öğretmenlere değinen Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

'28 bin 163 öğretmenin bakanlığımızla ilişiği kesildi. Yaklaşık 20 binin üzerinde de öğretmeni açığa aldık. Onlar hakkındaki incelemelerde devam ediyor. Toplamda 50 bine yakın. Ancak bizim norm fazlası 40 binin üzerinde öğretmenimiz vardı. Ne demek norm fazlası? Bizim öğretmenimiz fakat etkin olarak değerlendiremiyoruz. Norm fazlası 40 bin öğretmenimizle birlikte geçen Şubat ayında aldığımız 30 bin öğretmenimiz vardı. Onlar bu eğitim öğretim yılında başlayacaklar. Dolayısıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılında ayrılanlardan daha fazla öğretmen eğitim programımıza dahil olacak. ve bu arada 20 bin öğretmeni milli eğitim camiasına kazandırmak içinde mülakatlar, çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla 40 bin norm fazlası öğretmenimizi etkin kullanacağız. Şubat'ta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız. ve 20 bin öğretmenimizi de Ekim ayı içinde mülakatları tamamlanırsa göreve başlatacağız. İstiyoruz ki eğitimde en ufak bir sıkıntı olmadan bu dönemi atlatalım.'

Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz ve milletvekilleri vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Programda iş isteyen veya çeşitli sıkıntıları olan vatandaşlar tarafından Bakan Yılmaz'a onlarca zarf verildi. 
 

Editör: TE Bilisim