Ordu'da soygun için 5 ayda, 2 kişiyi evleriyle birlikte yakarak, 2 kişiyi mutfak tüpüyle zehirleyerek, bir kişiyi de kendi silahıyla gözünden vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu'nun çeşitli suçlardan 9 yıl cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Ordu'nun Akkuş ilçesinde girdiği evde 2 kişiyi tersten kelepçeleyip, 2 bin 300 TL paralarını gasp eden Mehmet Ali Ç'nin (45), son bir yılda şüpheli 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Eşyalar Evinden Çıktı

Hayvan hırsızlığından sabıkası bulunan Mehmet Ali Ç'ye ait evde yapılan aramada, 3 Mayıs günü Dağyolu Mahallesi'nde yalnız yaşayan ve yapılan aramalarda 8 kilometre uzakta, ormanlık alanda cesedi bulunan Şeker Köseoğlu adlı kadına ait av tüfeği ve çalınan 4 hayvanından birinin bulunması üzerine jandarma soruşturmayı genişletti.

Çifti de Öldürmüş

Soruşturma genişledikçe, daha önce, tüp gazdan zehirlenerek öldüğü şüphesiyle işlem yapılan Senai Türedi ve Ümit Türedi çiftinin cinayete kurban gittiği belirlendi. Tüm bu cinayetlerle, Mehmet Ali Ç'nin bağlantısı olduğu delillerle ortaya çıkmaya başladı. 5 kişinin de iki ayrı ev yangınında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesi gözleri Mehmet Ali Ç'ye çevirdi. Jandarma şimdi bu 5 kişinin şüpheli ölümleriyle Mehmet Ali Ç'nin bir bağlantısı olup olmadığını araştırıyor. Mehmet Ali Ç'nin birçok cinayetle ilgisi delillerle ortaya çıkmaya başlayınca, ablası, iş ortağı ve komşuları adeta şoke oldu.

Ablası Havva Akkaya, "Duyduklarım karşısında adeta şoke oldum. Nasıl böyle bir iş yapar, aklım almıyor. Eğer gerçekten adam öldürdüyse, kesinlikle idam etsinler. Araştırsınlar mutlaka başkaları da vardır. Bu saatten sonra ben ona kardeş diyemem. Ölüsünü dahi kabul etmiyorum" derken, ortağı Ali Torun, "Satmak için getirdikleri etleri parayla aldığını sanıyorduk. Meğer hayvan çalıp kesiyormuş. Biz böyle bir adamla nasıl ortak olduk. Şimdi bunları öğrenince iyi ki bizi de öldürmemiş diyoruz" diye konuştu.

Şaşkına Döndük

Komşusu ise "ATV'deki Müge Anlı'nın programında görünce şaşkına döndük. Sakin biri olarak görünüyordu. Selam verdiğimiz adam seri katil çıktı. Şoke olduk" dedi.
 
Editör: TE Bilisim