Esnaf ve vatandaşları da tek tek ziyaret eden Günnar, çay ocaklarında da referandumla ilgili istişarede bulunuyor. Günnar, Referandumun Türkiye’nin geleceğini ilgilendirdiğinin altını çizerek, "Bu sistemi halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz. 16 Nisan'a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek halkımıza sistemi anlatacağız. Elhamdulillah, Trabzon Güçlü Bir Türkiye ve Geleceğimiz İçin "EVET" diyor” dedi. 

Günnar, Koalisyon dönemlerinin ülke gelişimine tarih boyunca zarar verdiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yapılacak seçimlerde mutlak hükümet çıkacağının altını çizerek; “Koalisyon hükümetlerinde yaşanan sorunlar bu sistemle tamamen ortadan kalkacak. Mevcut sistemde milletvekili seçimleri sonrası parlementoda en çok milletvekiline sahip olan siyasi parti grubuna cumhurbaşkanı hükümeti kurması için kırk gün süre verirdi. Hükümeti kurma görevini alan siyasi parti de bu kırk günlük sürede tabii olarak kapı kapı dolaşarak pazarlıklar yaparak bir netice elde etmeye çalışırdı. Bu süre zarfında ülkeyi sizce kim yönetiyordu?

Hükümet kurulamadığında görevi cumhurbaşkanına geriye iade etmek anayasal bir zorunluluk gereğidir. Bu durumda artık cumhurbaşkanı da bu görevi ikinci büyük siyasi gruba vermesi gerekirken canının istediği siyasi bir partiye verme yetkisinin var olduğu için alacağı böyle bir karar ile ülkeyi kaosa sürükleyebilir. 28 Şubat 1997 sonrasında olduğu gibi bir hatırlayalım.

Erbakan ve ve Ciller hükümetinin yıkılması neticesinde cumhurbaşkanı Süleyman Demirel teammüllere uymayarak yetkilerini milletimizin üzerinde adeta keyfiyet kokan egoları ile test ederek hükümeti kurma görevini parlementoda en az milletvekiline sahip Ecevit in DSP sine vermemişmiydi?

Bugün tek adamlıktan dem vuranlara sesleniyorum alın size çok adamlıktan demokrasi incileri hani parlemerter sistemlerde temsiliyet önemli idi hani demokratik teammüller nerede kaldı? bunları nasıl unutabiliriz. Bakın, size Sayın Başbakanımızın da sıkça dile getirdiği bir örnekle ifade etmek isterim. Cumhuriyetin kuruluşu 1923. Bugünün tarihine baktığımızda aradan 94 yıl geçmiş. 94 yılda eğer olması gerektiği gibi 4 yılda bir hükümet değişseydi bugün 24. hükümeti kuracaktık. Ama biz 65. Hükümetteyiz. Bunun ne anlama geldiğini sanıyorum ki siz de benim kadar iyi biliyorsunuz. Hükümet üyelerinin daha tebrikleri kabul etmeyi bitiremeden odalarını toplamak zorunda kaldığı dönemlerden bahsediyorum. Bir televizyon dizisinde bunun çok güzel bir örneği anlatılıyor. 

Memleketimizin tüm paydaşları ile geçmişte çekmiş olduğumuz bu olumsuzlukların son bulması için EVET,icraatlar duraksamasın diye EVET, milletimize hizmeti ulaştırmakta gecikme yaşanmaması için EVET” diyeceğiz diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim