Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yaptığı konuşmada kur fırsatçıları ve stokçuları, "Önüne gelen zam üstüne zam yapıyor. Bu stokçulara gereken cevabı İçişleri ve Maliye bakanlıklarımız verecek. Meydanı simsarlara bırakmayacağız" sözleriyle uyarmasının ardından yurt genelinde denetimler sıklaştı. Dolar fiyatlarını bahane ederek dövizden etkilenmedikleri halde fiyat yükselten veya piyasaya mal sürmeyip stoklayan firmalara yönelik denetimler tüm hızıyla sürüyor. Tüketimi yoğun olan ürünlerden başlayan denetimlerde firmaların geriye dönük 3 aylık fiyat değişimleri, tedarikçiden veya üreticiden alış fiyatları ve tüketicilere satış fiyatları inceleniyor.

İhbar Hattı Kuruldu

İstanbul'da Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Esenler'in de aralarında bulunduğu ilçe belediyeleri harekete geçti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İhbar hattı kurduk. Böylesi önemli bir süreçten geçtiğimiz sırada kriz fırsatçılığı yapanlara dur diyeceğiz. Yapılan haksız fiyat şişirmelerine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Ankara'nın Mamak ilçesinde de belediye zabıtaları denetimlerini arttırdı. Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Ülkemize ve vatandaşımıza ekonomik savaş açıldı. Maalesef bazı hainler de bu oyunu fırsat bilerek etiket sahtekarlığı ve stokçuluk yapıyor. Fırsatçılık, stokçuluk yapıp kendi ülkesine kendi vatandaşına ihanet edenlerle kesinlikle yasalar çerçevesinde mücadele edeceğiz" dedi.

Yapanı Anında Kamuya Açıklarız

İzmir Ticaret Odası eski Meclis Üyesi Zübeyir Bozkurt, bu saatten sonra kimsenin stokçuluk yapacağına inanmadığını belirterek, "'İlk günlerde olduğu gibi mal vememek isteyen pek çıkmıyor. Ancak biz toptancı esnafı olarak eğer böyle bir durumla karşılaşırsak kesinlikle ve kesinlikle anında açıklama yapacağız. Bunu herkes böyle bilsin" dedi. Perakendeciler Derneği Ege Bölge Başkanı Vahdet Sarıkaya da önümüdeki günlerde bu konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacaklarını dile getirdi.

Ancak bir farkla. 70 gramlık çekirdek düşe düşe 37 grama kadar indi. Ancak hala 1 lira. Bizimle alay ediyorlar. .
 
Editör: TE Bilisim