Rahmet ve bereket ayı ramazan, tüm güzellikleriyle geldi çattı. Yardımlaşma ve paylaşmanın anlam kazandığı ramazanın heyecanı tüm yurdu sarmaya başladı. Ramazan yarın akşam kılınacak olan ilk teravihle başlayacak. Gece sahura kalkacak olan vatandaşlar pazartesi günü ilk orucu tutacak. Ramazan öncesi pazar tezgahlarında ve marketlerde alışveriş telaşı yaşanırken, belediyeler de 11 ayın sultanı ramazanın bereketini ve ruhunu yaşatmak için hazırlıklarını tamamladı.

Vatandaşlar bu yıl da belediyelerin organizasyonuyla komşularıyla birlikte sokakta iftar yapacak ve camilerde ibadetlerini gerçekleştirecek. İstanbul'un ilçelerinde yine birçok etkinlik düzenlenecek. İşte onlardan bazıları:

15 bin kişilik iftar sofrası

EYÜPSULTAN: 'Selam' sloganıyla Ramazanı karşılayacak ilçede, Eyüp Sultan Camisi ve Meydanı, gül sularıyla yıkanacak. Belediye Başkanı Deniz Köken, "Meydana yakın 6 ayrı noktada özel otopark alanları oluşturduk. Herkesi Eyüpsultan'a bekliyoruz" dedi.

FATİH: Fatih Belediyesi tarafından Sultanahmet Meydanı'nda kurulacak 15 bin kişilik iftar sofrasında, Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan getirilen gerçek top atışıyla binlerce kişi aynı anda iftar yapacak.
 
ÇEKMEKÖY: Çekmeköy Belediyesi bu yıl da teravih programlarında ünlü hafızları misafir edecek. "Ramazan'da Gönüller Kuran-ı Kerim ile Huzur Bulacak" programında, her akşam farklı bir camide, Kuran-ı Kerim tilaveti düzenlenecek. Taşdelen Sultan Murat Caddesi'nde hazırlanacak Çekmeköy Çocuk Ramazan Sokağı, iftardan sonra aileleri buluşturacak.

Çocuk Kalbiyle Ramazan

SULTANGAZİ: Sultangazi Belediyesi, Ramazan'ın manevi iklimini ve coşkusunu çocukların gönül dünyasına taşıyacak. "Çocuk Kalbiyle Ramazan" sloganıyla çeşitli temalarda oyun parkurları yapılırken, kültür ve eğlence programları düzenlenecek.

ESENLER: "Ramazan Yeniden Diriliştir" sloganıyla Dörtyol Meydanı'nda her akşam farklı sanatsal ve kültürel etkinliklerde sohbetlerle vatandaşlar biraraya gelecek. Her akşam 3 bin kişiye evinde iftar verilecek.

BAĞCILAR: Bağcılar Belediyesi, ramazana özel 19 farklı proje hazırladı. Bu yıl 130 bin vatandaşla iftar sofrasında buluşmayı hedefleyen belediye, ihtiyaç sahibi 10 bin aileye gıda paketi, bin 500 kişiye de İftar Bileti dağıtmayı hedefliyor.

Mevlana Şehrinde Ramazan Bir Başka

KONYA: Her yıl olduğu gibi bu Ramazanda binlerce kişi Selim Sultan Camisi önündeki Mevlana Meydanı'nda ellerini semaya açacak. Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl iftar programları yerine sosyal yardımlaşma ağırlık verecek.

KAYSERİ: Kayseri Büyükşehir Belediyesi ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Sokağı ile vatandaşlara nostalji yaşatacak.

ERZURUM: Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yakutiye Medresesi'nde Ramazan ayı boyunca her akşam etkinlik düzenleyecek. 100 bin üniversiteliye ev sahipliği yapan kentte, öğrencilerin ağırlıklı yaşadığı bölgelere ve şehrin merkezi noktalarına iftar çadırları kurulacak.

TRABZON: Trabzon Büyükşehir Belediyesi, "Trabzon'da Ramazan bir başka güzel" sloganıyla 18 ilçede 29 gün boyunca iftar sofraları kuracak, etkinlikler düzenleyecek.
Editör: TE Bilisim