“İyilik Kervanı” projesi kapsamında, Mimarlar Odasında düzenlenen   “Trabzon’un Sorunları, yerel seçim çalışmaları”  konulu basın toplantısına Yanıkömeroğlu ile Örs’ün yanı sıra İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile çok sayıda partili katıldı.  İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, “İyilik kervanında 2 gün önce Gümüşhane’de sonra Bayburt’ta olduk. Bana Bölge Milletvekili diyorlar ama sonra düşündüm Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize, Artvin, Bayburt’tan İYİ Partiden seçilen tek milletvekili olduğum için bölge milletvekili deniliyor. Oradaki arkadaşlarımız adına da konuşuyorum. Partimizin kuruluş sürecinde yaşamış olduğumuz zorluklar hepimizin malumu. Bunu Türkiye’de bilmeyen yok, basında bilmeyen yok. Ama nihayetinde İYİ Partiyi kurduk. Sonra seçime giremezsiniz. 

Seçimde girdik. 24 Haziran seçimlerinde, 7 aylıkken bu siyasi hareket, bu siyasi parti Türkiye’de yüzde 10 oy aldı. 43 tane parlamenterle beraber TBMM’de grup kurduk. Çok zorlu bir süreçti. Hedeflediğimiz oyu aldık, zirveye ulaşabildik mi orada eksiklerimiz olabilir. Türkiye’de bir siyasi hareket 7 ayda TBMM’de grup kuracak çoğunluğa ulaştı. 12 Ağustos tarihinde Türkiye’de ki delegasyonun ortak adayıyla beraber Genel Başkanımız Meral Akşener’i aday gösterdik ve Genel Başkanımız tekrar görevi aldı” diye konuştu. 

 Örs, “Nihayetinde bu hareketimiz İyilik Kervanı hareketi, aynı zamanda İyi partinin yerel seçimlerde iddialı bir ekiple, liyakatli, işini bilen, yerelde olan, yerelde kalan, dışardan gelmeyen adaylarla yerel seçimlerde milletin huzuruna çıkmasının birinci adımıdır. Onun için buradayız” ifadelerini kullandı. Yanıkömeroğlu, parti olarak dünden daha güçlü olduklarını belirterek, "Sanayimizi tekrar canlandırmak zorundayız. Tarım ve hayvancılığımızı belli teşviklerle tekrar üretir hale getirmeliyiz." diye konuştu. Seslerini Anadolu'ya duyurmak için yola çıktıklarını dile getiren Yanıkömeroğlu, şöyle devam etti: 

"Türkiye'yi, İYİ Parti yönetiminde nasıl refaha kavuşturabileceğimizi anlatmaya geliyoruz. Sorunları bir bir nasıl aşacağımızı söylemeye geliyoruz. Milletimize kaybettiği umutları geri kazandırmaya geliyoruz. Onlarla kucaklaşarak, güvenlerini kazanmaya ve hayır dualarını almaya geliyoruz. Türkiye'nin 16 yıldır yaşadığı geriye gidişi tersine çevirmeye geliyoruz. Nice zorlukların üstesinden gelmiş bir ulusun evlatları olarak bu zorlukların da üstesinden geleceğimiz günler yakındır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Biz İYİ Parti olarak bunu da başaracağız."
 
Editör: TE Bilisim