Türkiye, otomotiv endüstrisindeki yerli üretim hamlesine TOGG'un ardından Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri ile devam ediyor. 29 Ekim'de piyasaya sürülecek olan yeni yerli üretim araç, Türkiye'nin elektrikli araç pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin elektrikli araç pazarına küresel bir ivme kazandıran, Agrotech Grup ve Joyce Teknoloji tarafından gerçekleştirilen ortalıkla yeni yerli üretim aracımız tasarlandı.

İSTANBUL'DA TANITILDI

İstanbul’da düzenlenen lansman toplantısının ev sahipliğini Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin, İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz, Agrotech Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ile Agrotech Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören ve Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar CEO'su Eren Efe Erkan yaptı.

Altın Piyasasında Beklenen FED Faiz Kararı: Uzmanlar Ne Diyor? Altın Piyasasında Beklenen FED Faiz Kararı: Uzmanlar Ne Diyor?

TÜRKİYE UCUZ ARAÇ DA ÜRETECEK

Yerli motor, yerli batarya, yerli elektronik sistemlere sahip L7 sınıfı yerli elektrikli araç çalışmalarının tamamlanması amaçlanırken; üretilecek aracın ise bu yıl 29 Ekim’de tarihinde 699 bin TL tüketici fiyatı ile öncelikle Türkiye’de satışa sunulması amaçlanıyor. 

Türkiye'nin ikinci yerli otomobili geliyor! TOGG'tan sonra ikinci üretim

Üretimi yapılacak olan Elektrikli araçların, insansız kara araçlarının, insansız kurtarma araçlarının, sağlık ve birçok sektöre özelleştirilmiş elektrik vasıtaların üretim kapasitesinin ise 2024 yılı içinde yüzde 400 artırılması planlanıyor. TOGG'tan sonra ikinci atılım olacak olan yerli ve elektrikli otomobil üretimi olan Joyce otomobilin fabrikası ise Tekirdağ'a kurulacak. 

Piyasayı sallayacak ucuz ve yerli elektrikli otomobil fiyatları şöyle olması bekleniyor, Sedan modeli 699 bin lira, Ticari modeli 1 milyon 199 bin lira.

Kaynak: HABER MERKEZİ