Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar

İki kıtanın buluşma noktasında yer alması, boğazları, üç tarafını kuşatan denizleri; tarihî, coğrafi ve kültürel zenginlikleri ile dört mevsimi yaşatan iklimi nedeniyle ülkemiz bir cennet gibidir. Ülkemizde turizm açısından çok önemli bir konumda olan şehirlerden biri de hiç şüphesiz Trabzon’umuzdur. ​Coğrafi konumu, doğal güzellikleri, özgün mutfağı, mutedil iklimi, tarihî ve kültürel zenginlikleriyle Trabzon’umuz, ülkemizde turizm sektörünün en önemli duraklarından biridir. Şehrimiz, 4000 yıllık tarihiyle kadim kentlerden biri olmasının yanı sıra kültürel ve sanatsal anlamda geçmişinde iz bırakan medeniyetlerin birikimini günümüze kadar taşıması ve yaşatması bakımından da bölgesinde merkez olma konumunu sürdürmektedir. Şehrimizin bölgenin ekonomik, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarının karşılanmasında üstlendiği rol, her türlü takdirin üzerindedir. Bu rol sayesindedir ki özellikle son yıllarda turizmin parlayan yıldızı olmuş, ülkemize hatırı sayılır bir turizm girdisi sağlamıştır. Turizmde sahip olduğumuz bu büyük potansiyeli geliştirmek, ilimizi; ülkemize ve dünyaya tanıtmak amacıyla tüm dinamiklerimizle katıldığımız birçok yerel, ulusal ve uluslararası etkinlik ve Tanıtım Günleri ile turizmde marka kent olma yolculuğumuzu kararlılıkla sürdürmekteyiz. 2024 yılı turizm mevsimini karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde, turizmin tüm paydaşlarına başarılar diliyorum. Bu anlamda kamu ve özel sektör olarak gerekli hazırlıklar yapılmış durumdadır. Artık sezona hazır bir şekilde misafirlerimizi ağırlamayı bekliyoruz. İnşallah ülkemiz ve şehrimiz olarak verimli ve bereketli bir sezon geçireceğimizi umuyorum.”

ÇAĞIRMAN’I KAYBETTİK

Demokrat Parti Trabzon merkez ilçenin eski  başkanlarından Mustafa Hulusi Çağırman Hakk’a yürüdü. İskenderpaşa caminde dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Mekanı cennet olsun.

GÖZLER MUMCU’DA!

31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti Karadeniz kıyısındaki 6 ilden 2'sini, 82 ilçeden 16'sını kaybetti. CHP ise bölgede 2 olan il belediyesi sayısını 4'e 21 ilçe belediyesini 29'a çıkardı.31 Mart Yerel Seçimleri CHP'nin birinci parti konumuna gelmesi ve haritanın büyük bölümünün kırmızıya boyanması ile sonuçlandı. 14 Mayıs Seçimlerinden 10 ay sonra gerçekleşen bu değişim AK Parti'nin oy deposu olarak görülen Karadeniz Bölgesi'nde de kısmi olarak gerçekleşti. AK Parti Trabzon’da Ortahisar başta olmak üzere Yomra-Vakfıkebir-Arsin ve Beşikdüzü ilçelerini kaybederken Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerini de MHP’ye kaptırdı. Hemen-hemen her ilçede büyük oy kaybı yaşanırken Akçaabat ve Of gibi büyük ilçelerde de AK Parti tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Gelişen bu süreçle ilgili bakalım AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu geniş kapsamlı bir açıklama yapacak mı?

SURİYELİLİLER KARADENİZ’İ SEVDİ

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de 3 milyon 120 bin 430 Suriyelinin geçici koruma kapsamında bulunduğunu açıklarken, Doğu Karadeniz’de bu rakam 5 bin 971 oldu. Bölgede en fazla Suriyeliye Trabzon ev sahipliği yapıyor. Suriyeliler Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ikamet için en çok Trabzon ilini tercih ederken, en az tercih ettikleri il ise Bayburt oldu. 827 bin 786 nüfuslu Trabzon’da geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 bin 434’e ulaştı.

86 bin 47 nüfusu bulunan Bayburt’ta ise koruma altında bulunan 33 Suriyeli ikamet ediyor. 172 bin 356 nüfuslu Artvin’de, geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 67 oldu. 461 bin 712 nüfuslu Giresun’da ise 283 geçici koruma statüsünde bulunan Suriyeli yaşıyor. 148 bin 539 kişinin yaşadığı Gümüşhane’de bulunan Suriyeli sayısı ise 90 oldu. 350 bin 506 nüfuslu Rize’de ise bin 215 Suriyeli yaşıyor. 776 bin 649 nüfusu bulunan Ordu’da ise geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 849’a ulaştı.

BAYRAKTUTAN FARKI

Ülke geneline nazaran AK Parti'nin Karadeniz'de hakimiyetini koruduğu düşünülse de bölge illerinde özellikle ilçelerde önemli değişimler yaşandı. Bölgenin doğusundan başlarsak AK Parti'nin en zayıf olduğu Artvin'deki en güçlü olduğu ilçelerden Yusufeli ve Murgul'u kaybetti. İlçe merkezinin baraj nedeniyle 7. kez taşınması yüzünden sık sık mağduriyetlerle gündeme gelen kenti CHP tam 50 yıl sonra genç adayı Barış Demirci ile kazandı. Murgul da 10 yıl sonra CHP'ye dönen ilçelerden oldu. Bir önceki dönem CHP'nin kazandığı Arhavi, Şavşat ve Ardanuç ise AK Parti'ye geçti. CHP 2019 yerel seçimde 32 bin oyunu 40 bine çıkardı. CHP’nin Artvin’de başarılı olmasında en önemli etken CHP Artvin Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Av.Uğur Bayraktutan ile CHP Artvin İl Başkanı Orhan Yusuf Atan oldu. CHP Artvin’de bütün olumsuzluklara rağmen başarılı oldu

SPORDA ŞİDDET YASASI GELİYOR!

Seçim ve bayram arası veren TBMM, bir buçuk ay sonra yoğun gündemle toplanacak. Siyasi partiler, sandık sonuçlarına dair parti içi değerlendirmelerini yapacak. TBMM Genel Kurulunda bu hafta önce içme-kullanma suyu alanları, sulak alanlar ile kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulabilmesini içeren yasa teklifi görüşülecek.

Ayrıca, taslak çalışmaları tamamlanan kripto varlıklarla ilgili düzenleme ve 9’uncu Yargı Paketi’nin TBMM’ye sunulması bekleniyor. Paket ile CMK’da bazı değişiklikler yapılarak, toplumdaki cezasızlık algısına son verilmesine yönelik düzenlemelere yer verilecek. Bu kapsamda denetimli serbestlik uygulaması cezayla orantılı hâle getirilecek. Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları süren, sporda şiddetle ilgili yeni ceza düzenlemelerinin de yargı paketine eklenebileceği belirtiliyor.

MAZBATALARINI ALDILAR

31 Mart yerel seçiminde yeniden Çayeli Belediye Başkanı seçilen İsmail Hakkı Çiftçi ile Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan mazbatalarını alarak göreve başladı. İkinci kez Belediye Başkanı seçilmesi ve mazbatayı alması dolayısıyla bir açıklama yapan MHP’li Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’’ Hayırlısıyla yeni dönem için mazbatamızı aldık. İkinci dönemimiz için bismillah dedik ve meclis üyesi arkadaşlarımızla yeniden yola çıktık. Partimize yeni kazandırmış olduğumuz Madenli Belediyesi Başkanı Mustafa Çalışkan'da mazbatasını aldı o da bizler gibi göreve bismillah dedi. Rabbim bizleri utandırmasın. Daha bir şevkle hizmete devam edeceğiz inşallah’’ dedi.

HEKİMOĞLU HAKKA YÜRÜDÜ

Affan Kitapçıoğlu Lisesi eski müdür yardımcısı Erdal Hekimoğlu‘nun babası Kanuni ilkokulu eski müdürü Mehmet Hekimoğlu Hakk’a yürüdü. Dün öğle namazına müteakip Beşikdüzü Oğuz Mahallesi caminde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Editör: Doğukan ÖZKURT