Yurt içinde tespiti yapılan zararlı adres bağlantılarının Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na hızlıca iletilerek önlemler alındığını ifade eden Uraloğlu, siber saldırıların giderek arttığına dikkat çekti. 2022 yılında 72 bin 209 olan oltalama saldırılarının 2023 yılında 105 binin üzerine çıktığını belirten Uraloğlu, sadece bu yılın ilk üç ayında ise 37 bin 600'e ulaşan siber saldırı sayısının önemli bir artış gösterdiğini söyledi.

“Ülkemizin Siber Sahasını Koruyorlar”

 Uraloğlu, kritik sektörlerde, SOME ile kurumlar bünyesinde Kurumsal SOME’ler kurularak teknik seviyede ulusal siber güvenliğe yönelik organizasyonun şekillenmesinin sağlandığını işaret ederek, “2024 yılı Mart ayı sonu itibarıyla, USOM koordinasyonunda görev yapan 14 adet sektörel SOME ve 2 bin 268 adet Kurumsal SOME ile buralarda görev yapan 7 bin 750 siber güvenlik uzmanı ülkemizin siber sahasının korunmasına yönelik çalışmaları gerçekleştirmektedir” diye konuştu.

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Muhabir: TUNCAY UÇKUN