Uzungöl'de Solaklı Deresi'nde bulunan muhtarlar ile birlikte STK'ların organize ettiği toplantıya, Uzungöl Belediye Başkanları, Çaykara Belediye Başkan Adayları ve birçok önemli isim katıldı. Toplantının moderatörlüğünü Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş yaptı ve Mimar Hamit İnan tarafından HES Projesinin bölgeye ve çevreye zararları hakkında bilgilendirme yapıldı.

1Ff9E8F6 0Da4 4D9C 87E0 0B7973736Cf6
Toplantıda Uzungöl Muhtarı Selman Dilek ve Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz vatandaşları bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi. Ayrıca Çaykara Belediye Başkan Adaylarından Mehmet Savaş Dündar ve Mehmet Nuri Kadıoğlu, projeye karşı olduklarını ifade eden konuşmalar yaptılar.
Uzungöl Muhtarı Selman Dilek, bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekerek, HES Projesinin gerçekleştirilmesinin mantıklı olmadığını vurguladı. Mehmet Savaş Dündar ve Mehmet Nuri Kadıoğlu da bu projenin bölge için yanlış bir karar olduğunu dile getirdiler.

Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular

0A32Bb24 B464 40Df B1F2 43Ba4A162Cac
Vatandaşlar da toplantıda görüşlerini ifade ederek HES Projesine karşı olduklarını belirttiler ve bu projenin hayata geçirilmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediler. Toplantı sonunda Uzungöl ve bölge muhtarlıkları, STK'lar ve vatandaşlar, projenin gerçekleştirilmemesi için her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladılar. Bu kararın bölge ve ülke gerçekleriyle uyumlu olmadığını ve turizm alanında yaşanabilecek olası zararları önlemek için gereken her şeyi yapacaklarını belirttiler.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU