Vakfıkebir Adalet Sarayı, toplamda 4 ilçede yaklaşık 76.500 nüfusa hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Saray, Vakfıkebir ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecektir.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Cumhuriyet Mahallelimizde 510 ada 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 numaralı parselleri Belediyemiz İmar Planlarında Resmi Kurum (Adliye Sarayı) alanı olarak belirlemiştik. Bu parsellerin toplam tapu alanı 3.942,94 m²'dir ve bunun 2.470,75 m²'si belediyemiz tarafından satın alınarak Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmiştir. Geriye kalan 1.472,19 m²'si ise Adalet Bakanlığı tarafından kamulaştırılmıştır. Kamulaştırma sonrası parseller tevhitle birleştirilerek imar parseli haline getirilmiştir. Şimdi Vakfıkebir'in ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Vakfıkebir Adalet Sarayı'nın projelerinin hazırlanması ve zemin etüdü yapım işinin ihalesi gerçekleştirilecek. Uzun bir emek ve çaba sonucunda hayata geçirilecek olan bu önemli yatırımın ilçemize ve bölgeye hayırlı olmasını diliyorum."

Adalet Sarayı projesinin gerçekleşmesine katkıda bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, önceki dönem bakanları ve milletvekilleri ile AK Parti İl Başkanı Sayın Sezgin Mumcu'ya teşekkürlerini ileten Başkan Balta, projenin ilçe ve bölge için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak