Yapay zeka, artık rüyalara da müdahale edebilecek şekilde geliştirildi. Prophetic şirketinin giyilebilir yapay zeka destekli nöroteknolojik cihazı olan Halo, insanların rüyalarını kontrol etmelerini sağlıyor.

X/Twitter Kullanıcı Sayısında Düşüş İddiaları Artıyor X/Twitter Kullanıcı Sayısında Düşüş İddiaları Artıyor

Bussiness Insider'ın raporuna göre, Halo'nun temelini oluşturan çok modlu yapay zeka modeli Morpheus-1, beynin prefrontal korteks bölgesini uyarmak için ultrason hologramlarını kullanıyor. Bu cihaz, kullanıcının "REM" uykusu aşamasına ulaştığını algıladığında rüya görmeyi tetiklemek için beyne sinyaller gönderiyor.

Q Dh Qv H Ubp U G H I B N5 T E Nk Gg

Lüsid rüyaların özellikle dikkat çekici olduğu belirtiliyor. Bu rüya türünde, kişi uykuda olduğunun farkına varıyor ve kendi rüyasını istediği gibi kontrol edebiliyor. Halo'nun kullanıcılarına bu deneyimi yaşatması bekleniyor, ki bu deneyimde kullanıcılar sınırlarını sadece hayal güçleri belirliyor.

Prophetic'in internet sitesinde yapılan açıklamada, Halo'nun 2025 yılının kışında dünya genelinde çıkış yapması planlandığı belirtiliyor. Şu anda test aşamasında olan cihaz için gönüllü denekler arandığı ve beta aşamasına kayıt olan 400'den fazla kullanıcının olduğu ifade ediliyor.

KAYNAK/NTV

Editör: Ayşe Sancak