7 Eylül 2016'da alınan Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirildiğini hatırlatan Bayraktar, bu kararın enerji verimliliğine ciddi katkı sağladığını ifade etti. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından yapılan analizlerin sonuçlarına da değinen Bayraktar, yaz saati uygulamasının karanlık saatlerde tasarruf sağladığını ve olumsuz duyguların azalmasına katkıda bulunduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin mevcut saat düzenlemesinden önemli ölçüde enerji tasarrufu sağladığını ve bu tasarrufun vatandaşlara büyük fayda sağladığını söyledi. Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arasında yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu elde edildiğini açıklayan Bayraktar, bu tasarrufun meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar lira değerinde olduğunu belirtti.

THY Genel Müdürünün Aylık Maaşı Eleştirilere Neden Oldu: "Dudak Uçuklatıyor" THY Genel Müdürünün Aylık Maaşı Eleştirilere Neden Oldu: "Dudak Uçuklatıyor"

Sonuç olarak, Bakanlık düzeyinde herhangi bir saat uygulaması değişikliği çalışmasının olmadığını belirten Bayraktar, mevcut yaz saati uygulamasının devam edeceğini vurgul

Muhabir: TUNCAY UÇKUN