YETKİ DEVRİ VE YENİ DÖNEM
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Bakanı Murat Zorluoğlu Trabzon’a geldiği günden tiibaren önemli mesajlar verdi.
Mesajlarından birisi biz gazetecilerin dikkatini çekmişti.
O da ‘yetki devri’ idi.
Yetki devri nedir?
‘Kamu ve özel kurumların veya teşkilatların yetkilerini ve yönetim uygulamalarını “paylaşmayı” ifade eder. Özel şirketler ve kamu kurumlarının yetki ve sorumlulukları ile bağlantılı kavramlardır. İşlemlerin sağlıklı yürütülebilmesi için yönetici veya merkez teşkilat adına karar verme, kamu hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi gibi amaçlarla uygulanır.’
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Yardımcılarını atadıktan sonra görev dağılımını da gerçekleştirmiş. 61saat.com güzel bir derleme yaptı. Atama ve görevlendirmeler şöyle:
Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul’a 6 Daire Başkanlığını bağlandı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı(Hüseyin Türker) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı(Songül Bayrak) Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı (Arslan Korkmaz) Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı(Fatih Erol) Tesisler Dairesi Başkanlığı (Ekrem Aktaş) Ulaşım Dairesi Başkanlığı (Osman Gökhan Bali)
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kurtuluş’a 5 Daire Başkanlığını bağlandı. Zabıta Dairesi Başkanlığı (Muharrem Öztürk) Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı (Zülfü Turan) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı (Cemalettin Yazıcı) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı (Mustafa Yazıcı) Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı (Davut Çelik)
Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Gün’e 6 Daire Başkanlığı bağlandı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı (Özgür Aşık) Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı (Gürcan Başar) Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı (Nalan Aydın) İtfaiye Dairesi Başkanlığı (Fahri Kaplan) Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı (Köksal Saral) Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı (Murat Genç)
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yanık’a 6 Daire Başkanlığı bağlandı. Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı (Süleyman Aydın) İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (Nazmi Öztürk) Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı (Ahmet Yoloğlu) İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı (Ali Kemal Bektaş) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı (Muhammet Ali Altuntaş) Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı (Zekeriya Ertürk)
Genel Sekreter Yardımcılarına baktım.
Daire Başkanlarına baktım.
Pırıl, pırıl isimler.
Sayın Zorluoğlu Daire Başkanlarından zaman içinde değişecektir.
Fakat ağırlıklı 5 yılı bu ekiple tamamlayacak.
Genel Sekreter atamasının resmileşmesi bekleniyor.
Cuma gününe kadar masada 3 Genel Sekreter adayı vardı.
İbrahim Kul, Mazhar Yıldırımhan ve Ahmet Adanur.
Erdoğan’ın önüne 3 isim konacak ve onlardan birisi tercih edilecek.
Genel Sekreter siyaset kökenli mi olsun, teknik mi olsun, bürokrat mı olsun?
Bu da tartışıldı.
Zorluoğlu’nun yakın çevresi Genel Sekreter ataması konusunda kulis bilgilerine sahip.
Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur ön plana çıkmış ve muhtemelen ataması yapılacakmış.
Yüzde 64.5’lik oy yüzdesi.
Tebrik eden bir Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı.
Trabzonlu 4 bakan.
Ve Kızılcaham kampındaki Sıcak buluşmalar.
Önümüz yaz.
Devam eden projelerden turizm yatırımlarına kadar hizmet vakti.