Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı

Açıklamada, yolun ulaşım hizmeti verdiği 19 mahalleye bağlantı sağladığı ve bu nedenle yolun güvenliğinin önemli olduğu vurgulandı. Özellikle taş ocaklarının işletme kurallarına uygun şekilde çalışmamasının yol güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekildi.

Vatandaşlar, taş ocağı yanındaki güvenli geçiş sorunlarının çözümü için alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

1.    Mevcut taş ocağının yolun kenarında bulunan sınırının belirlenen ölçülere çekilmesi.

2.    Yol boyunca taş ocağındaki patlatmalardan kaynaklı tehlike oluşturan kaya kitlelerinin temizlenmesi.

3.    Yolun yapımını üstlenen firmanın, taş ocağı boyunca yolun alt kısmına yapılacak olan isnat duvarı ile yolun genişletilerek araçların geçişte kullanacağı güvenli bir şeridin oluşturulması.

Sonuç olarak, vatandaşlar taş ocağı patlatmalarından kaynaklanan güvenlik risklerinin giderilmesi için yetkililerden harekete geçmelerini talep ederek, yol güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladılar. Basın açıklamasının ardından Jandarma'nın aldığı güvenlik önlemleriyle vatandaşlar bulundukları yerden ayrıldılar ancak grup yolunun güvenliği için mücadelelerinin devam edeceğini belirttiler.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Birol Sancak