İşte o mesajı: “Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda gerçeklerin peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen cesur korkusuz bir şekilde görev yapan basın çalışanlarının ve tüm Gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyor selâmlar sevgiler sunuyorum.”


ORHAN MÜDÜR UNUTMADI

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Trabzon’da gazetecilerin gününü kutlamayı unutmadı. Kendisine teşekkür ediyor mesajını yayınlıyoruz: “10 Ocak Gazeteciler gününüzü kutluyor, Sağlıklı huzurlu mutlu başarılı nice günlere, yıllara kavuşmanızı temenni ediyorum. Selam ve saygılarımla.”

BASIN ORTAK SESİMİZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayımladı. Büyükaydın,  “Basın mesleğinin uygulamalarına ilişkin kurallara sıkı sıkıya bağlı, verdikleri emeği ve yaşadıkları zorluğu işinin kutsallığına bağlamış, son derece kıymetli bir meslek icra ettiğini bilen, demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan, kamuoyunu bilgilendirmek, toplumu aydınlatmak, haber kaynağına erişim ve farklı görüşleri paylaşmak bilincinde olan, bu sorumluluğu yerine getirmek ve haberin kitlelere ulaştırılması için emek veren Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” Dedi.

ÇİMEN’E BAŞ SAĞLIĞI

Gümüşhane belediye başkanı Ercan Çimen’in annesi Fatma Çimen, hayatını kaybetti. Çimen’in annesinin ölüm haberini alan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Gümüşhane’ye giderek, Çimen’e başsağlığı dileklerini iletti. Çimen’in AK Parti Gümüşhane il başkanı olduğu dönemde, AK Parti Trabzon il başkan vekili olarak görev yapan Köksal Boz, Çimen’in annesinin vefat ettiğini haber alır almaz Trabzon’dan muhabirimiz Bahattin Baştürk ile Gümüşhane’ye gitti. Çimen’e taziyelerini iletti.

KAYA’NIN ANLAMLI SEÇİM MESAJI

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi her şeyden önce birlik beraberlik güven ve huzurun önemli olduğunu belirterek hem ülke genelinde hem de Trabzon’da önce bunu sağlamalıyız seçim yarıştır kazanan demokrasi olsun mesajını verdi. Ahmet Kaya’nın bu açıklaması çok kıymetli ve değerli. Yerel seçimler öncesi kimden ve hangi nedenlerle gelirse gelsin her türlü kışkırtmalara karşı sağ duyulu olmalıyız. Bu arada Ahmet Kaya mahalle-mahalle gezerek hem neden aday olduğunu hem de projelerini anlatmaya devam ediyor. Kaya’nın adaylığı ve gördüğü ilgi AK Partilileri  “Ortahisar’ı çantada keklik görmeyelim” moduna kadar çekmiş durumda.

MAHALLEME HİZMETE DEVAM

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Trabzon’da sadede belediye başkanlık seçimi değil anı zamanda muhtarlık seçimi heyecanı da yaşanacak. Muhtarlık seçimlerine ilginin 2019 yerel seçimlerinden daha fazla olması ve daha çok kişinin aday olması bekleniyor.

Muhtarlar yerel yönetimlerin önemli parçası. Vatandaş-belediye ve devlet arasında köprü olan muhtarlarımıza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da büyük önem ve destek vermekte. Trabzon’un en gözde en sakin en huzurlu mahallerinden biri olan Aydınlıkevler Mahallesinde de seçim coşkusu var. Mevcut muhtar Oktay Turan yeniden aday. Başarılı bir şekilde her kesimin sorunlarına koşturan yardımsever bir profil ortaya koyan Oktay Turan “mahalleme hizmet noktasında yola devam edeceğim” mesajı verdi.

KGK HIZLA BÜYÜYOR

Yabancı ülkelerde temsilci sayısını 72’ye çıkaran Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) başarılı çalışmaları yurt ve yurt dışı etkinlikleriyle beğeni toplamaya devam ediyor. Kısa sürede çok ciddi bir yol aldı KGK. Genel Başkanlığını Mehmet Ali Dim’in yaptığı Küresel Gazeteciler Konseyi hem Ankara’da hem de İstanbul’da Genel Merkez ve ofislere sahip.

81 ilde temsilcisi ve yönetimlere sahip KGK 10 Ocak dergisinde ise kapağını dünyada özelikle de Gazze’de öldürülen meslektaşlarımıza ayırmış. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu(IFJ) geçen yıl dünya çapında öldürülen gazetecilerin ve medya çalışanlarının yüzde 68’inin Gazze’de öldürüldüğünü açıkladı.2023’te 120 gazeteci ve medya çalışanı öldürüldü. Öldürülen gazetecilerin 11’i kadın.

İLÇELERİNE HİZMET İÇİN HAZIRLAR

AK Parti Ardanuç Belediye Başkan aday- adayı Emrah Yılmaz ile AK Parti Yusufeli Belediye Başkanı aday-adayı Mustafa Demirkıran’ın ortak odak noktaları sporun içinden gelmeleri. Demirkıran Artvin’de başarılı bir şekilde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptı. Yılmaz’da Ardanuç’ta Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünü başarıyla sürdürüyordu. Her iki isimde siyasete girerek yerel seçimlere belediye başkan aday-adayı ı oldular. Her iki isimde ilçelerinde takdir edilen sevilen-sayılan özelliklere sahipler.

Ardanuç İlçesi uzun yıllardır CHP Belediyesinin elinde. Emrah Yılmaz eğer aday olursa AK Parti Ardanuçta seçimleri kazanır havası var. Yusufeli Belediyesi AK Parti’nin elinde ama eğer iyi aday gösterilmezse 2019 yerel seçimlerinde ki sancılı süreç yaşanır CHP kazanır deniyor. Milli Güreşçimiz ülkemizi uzun yıllar Avrupa’da temsil eden dünya şampiyonlukları olan Mustafa Demirkıran’ın Yusufeli ilçesinde Belediye Başkan aday gösterilmesi bekleniyor.

SAKARYA’NIN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dursun Ali Sakarya, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Dursun Ali Sakarya mesajında, “Dünyamız son yıllarda dijitalleşmeye bağlı olarak global ölçekte çok büyük bir değişim yaşıyor. Bu değişimin merkezinde ise hiç şüphesiz “bilgi” kavramı var. Gerek doğru bilgiye ulaşabilmek gerekse dezenformasyon içeren yanlış bilgiden korunabilmek, içinde bulunduğumuz yılların en önemli konusu haline geldi. Bu koşullara bağlı olarak gazetecilerin sorumluluğu daha da arttı” dedi.  Başkan Sakarya sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumumuzun doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz, kar yağmur demeden büyük bir fedakarlıkla görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum. Kamusalalanda üstlendikleri görevin bilincinde, gerçek bilgiyi vatandaşlarımıza ulaştırmak için gayret gösteren tüm gazetecilere başarılar diliyorum.”

“İSLAM ÂLEMİNİN REGAİB KANDİLİ’Nİ TEBRİK EDİYORUM”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak tüm İslam Aleminin kandilini kutladı. Mübarek üç ayların başlangıcı olan RegaibKandili'nin tüm İslam Alemine sağlık, birlik, beraberlik, sevgi, barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Başkan Ekim, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı günlerdir. Üç ayların da başlangıcı olan Regaib Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır. Regaip Kandili ile Rabbimizin bizlere sunduğu bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu gecede sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki yönlerimizin yeniden ön plana çıkmasına gayret göstermeli, başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olması için dua etmeliyiz. Bu vesileyle aziz milletimizin ve bütün İslam Aleminin Regaib Kandili’ni kutluyor, bu mübarek gecenin ve üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine; insanlığın sağlık, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Editör: Ayşe Sancak