Gelir İdare Başkanlığı (GİB), yurt dışından faiz, repo ve kar payı gibi gelirlerin beyan edilmesini yakından takip ediyor. 8 bin 400 lirayı aşan gelirlerin beyan edilmesi gerekliliği bulunuyor. Ancak, beyanname vermeyen veya eksik beyanda bulunanlar cezai işleme tabi tutulacaklar.

GİB'in yurt dışı kaynaklı gelirleri takip edebilmesi için birçok ülkeyle bilgi paylaşımı anlaşması mevcut. Bu anlaşmalar sayesinde, yurt dışındaki hesaplardan elde edilen faiz, kar payı gibi gelirler GİB'e bildiriliyor.

GİB'den yapılan açıklamada, beyanname vermek için son tarihin 5 Nisan Cuma günü olduğu belirtildi. Gelir elde etmesine rağmen hiç beyanname vermeyen veya eksik beyanda bulunan kişilere ceza uygulanacak ve ilgili vergi dairelerine bildirilecekler.

Araç sahiplerine son dakika: Bu tarihten sonra trafiğe çıkmaları yasaklanacak Araç sahiplerine son dakika: Bu tarihten sonra trafiğe çıkmaları yasaklanacak

Yurt dışı gelirlerine ilişkin beyanname verme yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin cezai yaptırımlarla karşılaşmamak adına belirlenen son tarih olan 5 Nisan'a kadar gerekli beyannameyi vermeleri gerekmektedir.

Muhabir: AYŞE SANCAK