BÜYÜKŞEHİR’E…

Ortahisar'dan Büyükşehir'e geçen Hasan Selim, Fatih Göktaş, Yusuf Keskin, Şükrü Üçüncü gibi isimlerin yanında, Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde görev alan, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın'ın yakın çalışma ekibinden olan Abdurrahman Can Aydın'da Büyükşehir'e geçen ekibin içerisinde.  Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yakınlığı ile bilinen Aydın, Ahmet Metin Genç, Ergin Aydın ve Hasan Selim'in de güvendiği bir isim olarak Büyükşehir'de görev alacak. 10 yıllık tecrübesinin ardından Büyükşehir'de de Özel Kalem Müdürü olan Hasan Selim’in Büyükşehir’deki başkanlık katında gözlem yaptığını, notlar aldığını, bu notlara göre ekibini de titizlikle dizayn ettiğini öğrendik. Bayram tatili sonrasında başkanlık katında kimin ne görev alacağı merak ediliyor.

DEVİR TESLİM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne atanan Hasan Selim’in yerine Ortahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne Temel Eyüboğlu atandı. İki arkadaşımıza da başarılar diliyoruz.

VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşlarla teravih namazının ardından bir araya geldi. Başkan Genç bir süre sohbet etti ve talepleri dinledi. Vatandaşlar Genç’e yeni görevinde başarılar diledi.

DUALAR EDİLDİ

Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken İl Müftüsü Selami Aydın’ın duasıyla devam etti. Kılınan Teravih Namazının ve yapılan duaların ardından Vali Yıldırım, cami cemaatiyle bir araya gelerek cemaatin Kadir Gecesini kutladı. Camiye gelen çocuklara çikolata ikramında bulundu. Vali Yıldırım, program sonunda organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

BİRİNCİ OLMANIN GURURUYLA

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı olarak seçimi kazandı. İkinci kez koltuğa oturacak Tanış’ı tebrik ediyoruz. Çetin Rıza Tanış’ın bir özelliği daha var. Tanış, beldesine çok hizmet etti, sevildi. Sonuç olarak da Türkiye birincisi oldu. Beldede kullandığı oyların yüzde 78’ini alarak rekor kıran Tanış, mazbatasını aldı ve göreve başladı. Tanış’ı MHP Milletvekili Musa Küçük ziyaret ederek, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

MECLİS RESMİYET KAZANDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Akçaabat ve Büyükşehir belediye meclis üyesi seçilen Diş Hekimi, Çene Cerrahı Mustafa Çankaya mazbatasını aldı. Meclis üyeliği resmi olarak da tescillenen Çankaya, “Mazbatamızı aldık. Akçaabat’ımız ve ilimiz için hayırlı uğurlu olsun. Şehrimiz için çok çalışma zamanı” dedi.

AYTEMİZ’DEN ÖZEL ÖDÜL

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Trabzon’da Aytemiz istasyonlarının bayisidir. Sahibi olduğu Erbaşaranlar Petrol’de Aytemiz grubu akaryakıtının işletmeciliğini yapar. Erbaşran’a çalışmasından dolayı Aytemiz’den özel ödül takdim edildi. Erbaşaran, “Erbaşaranlar petrol adına Çalıştık hizmet ettik emek sarf ettik gecemizi gündüzümüze kattık yorulmadık ve belli prensiplerle çalıştığınızda başarıya ulaşırsınız çok şükür herhalde ödülü hak ettik” dedi.

Kalkınma Yolunu Ele Aldı Kalkınma Yolunu Ele Aldı

BATUM’DAN ZİYARET

MÜSİAD Trabzon şube başkanı Mesut İskenderoğlu, MÜSİAD Batum şube başkanı Hamza Köse’yi ziyaret etti. İskenderoğlu Hukuk bürosunda misafir ettiği Köse ile çalışmalarla ilgili istişarede bulundu. Batum ve Trabzon’la ilgili ticari değerlendirmeler yaptılar.

ÖNEMLİ ADIM

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında Sosyal Tesis Protokolü imzalandı. Yapılan anlaşma ile OTSO tarafından kurulan Ordu Yat ve Deniz Sporları Kulübü’ne yer tahsisi yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaptığı girişimlerle canlanan deniz turizmi ve su sporları faaliyetleri gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda iş birliği çalışmalarını da sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile önemli bir protokol imzaladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel arasında imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi, OTSO bünyesinde kurulan ve kentin deniz sporları ile yatçılık konusunda gelişimine katkıda bulunacak Ordu Yat ve Deniz Sporları Kulübü’ne yer tahsis etti. Protokol ile kulübün kuruluşundaki en önemli unsur olan yer sorunu da çözülmüş oldu.

Editör: Doğukan ÖZKURT