Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Samsun’daki orman fidanlıklarında, 2025 yılında yaklaşık 10 milyon fidan üretimi gerçekleştirildi. Yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı doğal dengeyi korumak amacıyla üretilen bu fidanlar, ülke genelindeki ağaçlandırma sahalarına ve çevre illere gönderiliyor. Fidan üretiminde 134 farklı tür kullanılarak Türkiye’nin orman varlığı güçlendiriliyor.
Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Çalışmaları Devam Ediyor
2025 yılında Samsun bölgesinde, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Projesi kapsamında 4 hektarlık alan yeni ağaçlarla buluştu. Ayrıca 50 hektarlık alanda bakım çalışmaları sürerken, 7 hektarlık alanda da erozyon kontrolü için gerekli bakım faaliyetleri planlanıyor. Bu çalışmalarla, toprağın verimliliği artırılırken orman yangınlarının önlenmesi hedefleniyor.
Yangın Emniyet ve Üretim Yolu Bakımları Yapıldı
Orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler kapsamında Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Samsun’da 37 kilometre uzunluğunda yangın emniyet yolu bakımı yaptı. Ayrıca 1 kilometrelik kule kulübe yolunun bakımı tamamlandı. Üretim yolları ise 600 kilometre uzunluğunda onarılarak orman alanlarına erişim ve müdahale kolaylaştırıldı.